Lovro Kos po stopinjah slovenske skakalne legende (VIDEO)

Smučarski skoki 12. Feb 202412:00 1 komentar

Lovro Kos je s sobotno zmago in nedeljskim drugim mestom v Lake Placidu postal nov junak slovenskih smučarskih skokov. Mladi skakalec po poškodbi Anžeta Laniška prevzema vlogo najboljšega posameznika v reprezentanci.

Slovenski smučarski skakalci tudi v okrnjeni zasedbi dosegajo vrhunske rezultate. Ob odsotnosti poškodovanega Anžeta Laniška in Petra Prevca, ki se ni odločil za odhod v ZDA, je v ospredje skočil Lovro Kos, ki je konec tedna na posamičnih preizkušnjah v Lake Placidu navdušil s prvim in drugim mestom.

“Za mano je neverjeten vikend, danes sem osvojil še drugo mesto. Lake Placid si bom resnično zapomnil. Komaj čakam naslednje tekme, da vidim, kam pridemo,” po uspešnem koncu tedna zadovoljstva ni skrival Kos.

Štiriindvajsetletni smučarski skakalec je v letošnji zimi že nekajkrat dokazal, da je v sijajni formi, saj je pred potjo v ZDA nanizal osem uvrstitev med deseterico, od tega štiri četrta mesta, zaradi česar se ga je v tej sezoni že oprijel vzdevek “gospod četrto mesto”. A urok je naposled prekinil prav na skakalnici Mackenzie Interval, kjer je že leta 1983 na najvišji stopnički stal Primož Ulaga.

Foto: Profimedia

Skakalci imajo skupno sedaj že 92 zmag, od tega 79 posamičnih, 12 ekipnih ter eno superekipno, še 20 pa so jih prispevale skakalke.

Za nami je super dan. Lovro je bil znova dvakrat vrhunski. Malo je zmanjkalo za zmago, a trenutno je na visoki ravni. Tudi kot ekipa z izjemo druge serije Timija Zajca, ki je imel nekaj smole in slabše skočil. Kot ekipa smo nastopali veliko bolje. Moram pa še enkrat čestitati Lovru za vrhunski dosežek,” je po nedeljski tekmi, na kateri so do točk poleg Kosa prišli še Domen Prevc, Timi Zajc in Žak Mogel dejal glavni trener Robert Hrgota.

Kos se je s 180 osvojenimi točkami onkraj Atlantika močno povzpel tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Doslej jih je osvojil že 508 in in zaseda deseto mesto, za najboljšim Slovencem letošnje zime Laniškom, ki je sedmi, pa zaostaja le še za 42 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje