Izjemna Nika Križnar na treningu vrgla rokavico tekmicam

Smučarski skoki 28. Feb 202311:32
Nika Križnar
Nika Križnar. Foto: Profimedia

Slovenska skakalka Nika Križnar je odlično nastopila na torkovem treningu na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Planici, saj je bila v dveh serijah najboljša, v tretji ni nastopila, v četrti pa je imela drugi rezultat. Dobro se je odrezala tudi Ema Klinec, ki je bila prav tako vselej med najdaljšimi in zabeležila drugo, četrto in peto mesto.

V odlični formi je po povratku na skakalnice znova Nika Križnar. Ta je pred domačim prvenstvom zapadla v rezultatsko krizo, tik pred Planico pa je imela še gripo. Prve dni se je pod Poncami še lovila zaradi bolezni, nato pa je začela skakati sijajno in z mešano ekipo tudi osvojila bronasto kolajno.

Na današnjem treningu je bila dvakrat najdaljša. V prvi seriji je skočila 131,5 m, v drugi 134, medtem ko v zadnji ni skakala. To je bilo obakrat dovolj za prvo mesto. V popoldanskem poskusu, zadnjem pred kvalifikacijami, je skočila 127 metrov in zasedla drugo mesto – le tri desetinke točke za Nemko Katharino Althaus, ki je na tem prvenstvu osvojila že tri zlate kolajne. 

Tudi Ema Klinec je po slabših nastopih na srednji skakalnici prikazala boljšo pripravljenost. V prvih dveh serijah je skočila 130 m, v tretji pa tako kot Križnar ni nastopila. Zasedla je drugo in četrto mesto. Na zadnjem treningu je bila s 123 metri peta.

Zupančič izbral postavo za kvalifikacije

Nika Prevc je v prvi seriji skočila 116 m za 22. izid, v drugo je bila s 124,5 m 14., v tretji seriji pa je pristala pri 120 m in bila 17. Popoldne je skočila le 103 metre in bila 35. Maja Vtič je bila 21., 25. in 23. po skokih dolgih 118, 116,5 in 117,5 m, na zadnjem treningu ni nastopila. Katra Komar je na treningih zabeležila 25., 29. in 20. izid. Skočila je 120,5, 114 in 119 m, kar v boju z Vtič ni bilo dovolj za nadaljevanje nastopov na domačem SP.

Na startni listi za kvalifikacije so štiri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča. Kvalifikacije se bodo začele ob 18.30.

Nika Križnar
Nika Križnar je v izjemni formi. Foto: Profimedia

V tretji seriji je bila sicer najdaljša Norvežanka Maren Lundby (133,5 m), branilka naslova iz Oberstdorfa na veliki skakalnici.

Prvenstvo je zaradi poškodbe predčasno sklenila Japonka Sara Takanaši, ki je na srednji skakalnici grdo padla. S SP ima sicer sedem kolajn, od tega eno zlato z mešane ekipne tekme pred desetimi leti v Predazzu.

Komentari

Vaš komentar