Norvežan slavil tudi v Kanadi, Fak brez presežka

Biatlon 15. Mar 202419:45 0 komentarjev
Johannes Thingnes Boe
Foto: AP Photo/Matthias Schrader via Guliverimage

Najboljši biatlonec sezone in tudi zadnjih let, Norvežan Johannes Thingnes Boe, je bil najhitrejši tudi v sprintu zadnje postaje svetovnega pokala v kanadskem Canmuru. Norvežan se je izkazal tako z brezhibnem streljanjem kot s tekaškim nastopom na desetkilometrski progi.

Posledica tega je bil najhitrejši čas na vseh vmesnih merjenjih in tudi velika prednost na cilju. Zanj je bila to 83. zmaga v karieri.

Na sedmi in zadnji sprinterski preizkušnji, ki je potekala na visoki nadmorski višini in v pravi zimski pravljici, je Boe za minuto, dve sekundi in sedem desetink premagal Italijana Tomassa Giacomela, starejši brat Boe, Tarjei, je zaostal še za sekundo in pol več, s tretjim mestom pa si vseeno zagotovil mali kristalni globus za zmago v sprinterski razvrstitvi svetovnega pokala. Tako drugo kot tretjeuvrščeni tekmovalec sta zgrešila en strel.

Jakov Fak je tek začel rezervirano, na prvem streljanju napake ni storil, zato pa je dvakrat zgrešil stoje, dva kazenskega kroga oziroma 300 dodatnih metrov je bilo preveč, da bi se uvrstil med najboljših dvajset. Zasedel je 21. mesto, za zmagovalcem je zaostal dve minuti in 17 sekund.

Solidno je spet nastopil Lovro Planko. Z enim zgrešenim strelom je zaostal dve minuti, 35 sekund in dve desetinki, kar je bilo dovolj za 26. mesto. Miha Dovžan in Toni Vidmar se nista uvrstila med najboljših 60 in s tem na sobotno zasledovalno tekmo. Dovžan je zasedel 79., Vidmar pa 87. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!