Zakaj je kapetan Olimpije poklical Zlatka Zahovića?

Nogomet 12. Jan 20248:00 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometna debata, kot je še pri nas še ni bilo. Voditelj? Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik. Gostje? Nekdanji športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović, ikona navijačev Olimpije Nejc Vidmar in nogometaš, ki je državno prvenstvo osvojil tako z Olimpijo kot z Mariborom, Rok Kronaveter. Rodila se je platforma Timax.si.

Avtomobilski salon Autocommerce je včeraj zvečer žarel v nogometnih barvah. Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je namreč zbral svoje nogometne prijatelje in predstavnike sedme sile ter predstavil svojo novo platformo Timax.si.

Namen platforme je navijačem oziroma ljubiteljem nogometa še bolj približati svet, ki ga včasih spremljajo bolj od daleč. Platforma Timax.si bo živela skozi vsebine oziroma zgodbe, ki jih bodo pripovedovali različni akterji iz sveta športa. Sestavni del bodo tudi podkasti, včeraj zvečer je tako premiero doživela prva epizoda z naslovom “Večni derbi”.

Foto: Global Game Media

Slednji je imel zares zvezdniško zasedbo, gostje Timija Maxa Elšnika so bili namreč najtrofejnejši športni direktor v zgodovini slovenskega nogometa Zlatko Zahović, pa nekdanji nogometaš tako zmajev kot vijolic Rok Kronaveter in pa vratar ter zvesti navijač Olimpije Nejc Vidmar. Debata, ki bi morala trajati eno uro, je bila tako razgibana, da se je končala krepko po uri in pol.

“Želim zabrisati mejo med ljudmi in športniki”

“Razlog je enostavno ta, da v Sloveniji ni nič podobnega. Ljudem in športnikom želimo ponuditi nekaj novega, da zabrišemo črto med ljudmi in športniki in da se malce bolj odpremo, da spoznajo tudi našo drugo plat. To je glavni razlog, zakaj smo se odločili za ta projekt. Možnosti za debate je neskončno. Nogomet tako ali tako poznam, rad bi spoznal tudi druge športnike, njihove izzive, njihov način dela in življenja. Ne bi pa rad imel samo enega gosta, ampak dva ali tri, da se med nami razvije športna debata. Da primerjamo naše panoge, izkušnje, probleme in uspehe,” vsebino, ki jo lahko pričakujemo na njegovi novi platformi, opisuje Timi Max Elšnik.

Naslednji podkasti bodo tako prepleteni z različnimi športnimi temami, med drugim nam je Elšnik že namignil, da bodo svojo plat zgodbe o pripravah in poteku odločilne tekme za uvrstitev na Euro 2024 proti Kazahstanu razkrili njegovi reprezentančni soigralci. Koga si še želi gostiti v prihajajočih debatah?

“Logičen odgovor bi bil Luka Dončić, ker je največja ikona slovenskega športa. Če bi njega lahko prepričal, da pride in debatira z mano, bi bilo to sanjsko. Ampak imamo tudi kolesarje, pa recimo Janjo Garnbret, ki ima pred sabo olimpijske igre in lahko pojasni, čemu vsemu se mora odpovedati za uspeh oziroma za tiste odločilne tri minute, ko se delijo medalje. Gostov, ki imajo zanimive zgodbe, je zares ogromno,” priznava kapetan ljubljanske Olimpije.

Zaživela je torej platforma Timax, ob njenem nastanku pa je Elšnik obljubil tudi to, da bo z njo vztrajal tudi po vnovičnem odhodu v tujino. Četudi bi ta prišel že zelo kmalu …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!