Obeta se nov praznik pod Poncami – Planica brez opozicije

Smučarski skoki 3. Maj 202317:27 0 komentarjev
Pod Poncami

Planici se obeta novo veliko tekmovanje, ki bo na sporedu sicer šele v sezoni 2027/2028, a protikandidata eden izmed hramov slovenskega športa niti nima.

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je sporočila imena petih kandidatov za organizacijo svetovnih prvenstev čez pet let.

Rok za oddajo kandidature je bil 1. maj, FIS pa je v svoj “nabiralnik” prejela naslednje nominacije: tri kandidature za organiziranje SP v alpskem smučanju, ki so jih oddali Narvik (Norveška), Soldeu (Andora) in Val Gardena (Italija), eno kandidaturo za organizacijo SP v nordijskih disciplinah, ki jo je oddal zgolj finski Lahti in pa kandidaturo za organizacijo SP v smučarskih poletih, ki jo je oddala Planica.

Val Gardena za organizacijo SP v alpskem smučanju kandidira prvič, Soldeu in Narvik drugič, Lahti ima kot stoletno športno prizorišče za kandidaturo že pravi abonma – obeta se mu že osma organizacija nordijskega SP, medtem ko je Planica najboljše smučarje letalce gostila sedemkrat.

Planica 2023
Foto: Sportklub

“Katedrala” slovenskega smučarskih skokov bi morala biti kot gostitelj SP v poletih dokončno potrjena na 55. Mednarodnem kongresu FIS v Reykjaviku, 4. junija prihodnje leto.

Kolobarjenje

Prizorišče svetovnega prvenstva v poletih je od prve izvedbe (1972) redko menjalo lokacijo. Organizacijo si je tako podajalo le pet lokacij: Planica, Oberstdorf, Kulm, Vikersund in Harrachov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!