Marguč v dvoboju ugnal Mastnaka, brez Slovencev med najboljšimi štirimi

Deskanje na snegu 25. Jan 202414:38 > 15:15 0 komentarjev
Rok Marguč
Foto: Aleš Fevžer

V osmini finala paralelnega veleslaloma za svetovni pokal na Rogli sta se udaril Tim Mastnak in Rok Marguč. Boljši je bil slednji, ki se je prebil med najboljših osem. Žan Košir se ni uvrstil v osmino finala, brez finala pa je Slovenija ostala v ženski konkurenci, potem ko je Gloria Kotnik zasedla 18. mesto.

V slovenskem dvoboju osmine finala na Rogli je Rok Marguč ugnal Tima Mastnaka za sekundo in 11 stotink. Mastnak je naredil večjo napako, ki ga je odrezala od boja za uvrstitev v četrtfinale.

Marguča je med najboljšimi osmimi čakalo težko delo. Pomeril se je z Avstrijcem Benjaminom Karlom. Ta je bil boljši od Celjana in končal s slovenskimi veleslalomskimi nastopi na domačem prizorišču. Avstrijec je na koncu slavil tudi v velikem finalu, za dve stotinki sekunde je ugnal Italijana Aarona Marcha.

Dobitnica olimpijske kolajne Gloria Kotnik je na modri progi dosegla 13. izid, na rdeči pa 16. in se kot 18. skupno ni prebila v sklepni del. V ženski konkurenci je slavila Japonka Tsubaki Miki, ki je v finalu za tri stotinke sekunde ugnala Nizozemko Michelle Dekker. Tretje mesto je pripadlo Avstrijki Sabine Schoeffmann.

Rogla
Foto: Aleš Fevžer

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!