Zadnji slalom Američanki, Neja Dvornik spet fantastična

Alpsko smučanje 16. Mar 202413:55 > 14:17 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Medtem ko so se moški danes merili na zadnjem veleslalomu sezone, je bila pri dekletih na sporedu slalomska preizkušnja. Do rezultata kariere je že na drugi tekmi zapored prišla Korošica Neja Dvornik!

REZULTATI ŽENSKEGA SLALOMA V SAALBACHU

V Saalbachu je po prvi vožnji med slalomskimi količki najbolje vijugala Švedinja Anna Swenn Larsson, ki je za enajst stotink prehitela prvo favoritinjo in dobitnico malega kristalnega globusa Mikaelo Shiffrin.

Slednja po današnji tekmi končuje z letošnjo sezono. V drugem teku je šampionka iz Vaila spet pokazala svojo premoč in slavila novo zmago, že svojo 97. v svetovnem pokalu ter jubilejno 60. slalomsko. Druga je bila Norvežanka Mina Fürst Holtmann, tretja pa Swenn-Larsson.

Blizu stopničk

Najhitrejša na drugi progi je bila Neja Dvornik, ki je z 21. položaja po prvem teku napredovala med najboljših deset in se razveselila 4. mesta! Prejšnji konec tedna je bila v švedskem Äreju deveta. Za zmagovalnimi stopničkami je Korošica zaostala za pičle štiri stotinke.

Neja Dvornik; FOTO: Guliverimage

Andreja Slokar je s startno številko 17 ob prihodu v cilj po prvi vožnji zasedala devetnajsto mesto, potem pa v drugo žal odstopila. Brez uvrstitve sta po napaki na drugi progi ostali tudi obe Hrvatici Leona Popović in Zrinka Ljutić. Slednja je bila po prvem teku celo na tretjem mestu.

Končni vrstni red v slalomskem seštevku svetovnega pokala:

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 830
2. Lena Dürr (NEM) 510
3. Petra Vlhova (SVK) 505

Jutri bo v Saalbachu potekal veleslalom, na katerem bo od slovenskih tekmovalk smučala le Ana Bucik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!