Shiffrin pozabila na OI, mali kristalni globus Italijanki

Alpsko smučanje 16. Mar 202212:27 > 13:16
Foto: Denis Balibouse - Reuters via Guliverimage

Italijanka Sofia Goggia je še tretjič osvojila mali kristalni globus v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala, potem ko je v Courchevelu na zaključku sezone osvojila dvanajsto mesto. To je bilo na koncu več kot dovolj za prednost pred najbližjo zasledovalko, Corinne Suter. Slednja je bila od Italijanke konkretno počasnejša in se morala zadovoljiti le s 19. rezultatom, prvič po dveh letih je na smuku zmagala Mikaela Shiffrin.

Presenetljive zmage na smuku v Franciji se je razveselila Mikaela Shiffrin, ki je pokvarila slavje Joani Hählen in Christine Scheyer. Američanka je v cilj prišla s štartno številko 21 in zgoraj omenjenima Švicarki ter Avstrijki za deset stotink sekunde preprečila sanje o zmagi na smukaškem zaključku sezone. Še posebej hudo je bržkone Hähnelnovi, ki bi zabeležila prvenec na tekmah za svetovni pokal.

To je 74. zmaga za Američanko v svetovnem pokalu in hkrati tretja smukaška po Lake Louisu 2017 in Banskem 2020. Še bolj pomembno za njo je dejstvo, da je bila Petra Vlhova tokrat prepočasna za točke svetovnega pokala, tako da ji je Shiffrin pobegnila na 156 točk prednosti.

Foto: Alessandro Trovati – AP via Guliverimage

Edina Slovenska predstavnica na smukaškem zaključku sezone, Mariborčanka Ilka Štuhec, je bila po vmesnih rezultatih sodeč čez celoten del proge zelo blizu najboljšim, potem pa v ciljnem odseku zaostala pol sekunde in delila 14. mesto.

“Že nekajkrat letos je bilo na ‘knap’, ampak tako zelo pa nikoli. Takole bi si človek včasih mislil, pa joj tistih nekaj stotink bi še stisnila. Moram pa reči, da sem z vožnjo danes zelo zadovoljna. V zadnjem delu ni bilo super, to je dejstvo. V zadnjem času sem premlevala neke stvari in sem sprejela neke odločitve. Sedaj ponovno smučam in mi je zelo ‘fajn’,” je sporočila Štuhčeva.

V četrtek je za moške kot dekleta na sporedu superveleslalom, v petek pa bodo reprezentance merile moči na ekipni paralelni tekmi.

VRSTNI RED ŽENSKEGA SMUKA