Nova vloga avstrijskega smučarskega šampiona

Alpsko smučanje 29. Jul 20238:41 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Čeprav je izginil izpod soja žarometov smučarske javnosti, nekdanji avstrijski specialist za hitre discipline Matthias Mayer ostaja povezan z belim cirkusom. 33-letnik pol leta po nepričakovanem koncu bogate kariere zdaj deluje kot svetovalec avstrijske smučarske zveze in intenzivno sodeluje pri pripravah na novo sezono.

Ko je pred novim letom Matthias Mayer prihajal na enega izmed smukaških vrhuncev sezone in spektakla v Bormiu, verjetno ni bilo junaka, ki bi napovedal, da bo takrat 32-letni Avstrijec nekaj dni kasneje šokiral smučarsko javnost.

Toda zgodilo se je ravno to, trikratni olimpijski prvak je ob ogledu superveleslalomske proge dve uri pred začetkom preizkušnje v kamero nacionalne televizije ÖRF izrekel besede, ki so v hipu obšle smučarsko javnost: “Zadnjih nekaj dni sem veliko razmišljal. Zdaj lahko rečem. Čas je, da se upokojim. Lanska sezona je bila odlična. Tudi z novo sem zadovoljen. Toda … Dovolj je. Hvala vsem pokroviteljem in vodstvu smučarske zveze.”

Matthias Mayer. Foto: Profimedia

Znova bo del reprezentance, a v drugačni vlogi

Zmagovalec enajstih tekem za svetovni pokal, ki mu je v bogati karieri zmanjkal le kakšen globus v skupnem seštevku, po šokantnem slovesu od aktivne kariere za nekaj časa umaknil iz bele karavane. Zdaj je nazaj, in sicer kot svetovalec Avstrijske smučarske zveze.

Mayer tako v tem poletju intenzivno sodeluje predvsem pri pripravah prvega aduta naših severnih sosedov Vincenta Kriechmayerja. Kot poroča avstrijska Laola1, bo 33-letnik v novi sezoni del avstrijske strokovne ekipe na tekmah svetovnega pokala, specialiste za hitre discipline pa bo spremljal tudi na prihajajočem treningu v Zermattu, kjer so bodo Avstrijci pripravljali na uvod sezone v hitrih disciplinah, no naj bi bil novembra vendarle izpeljan že nekaj časa napovedani spektakularni smuk dveh dežel, ki bo smučarje iz Švicarskega Zermatta odpeljal do italijanske Cervinie.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!