Kranjec na ramenih kolegov še zadnjič v Planico

Smučarski skoki 20. Mar 20199:18 > 9:21
Getty Images

Danes zjutraj se je z glavne železniške postaje v Ljubljani proti Planici odpravilo dvanajst slovenskih skakalcev, ki bodo v naslednjih dneh zastopali barve svoje domovine na FIS finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih.

Getty Images

Dnevi med 21. in 24. marcem 2019 bodo zagotovo posebni in znova zapisani v zgodovino smučarskih skokov in športa v Sloveniji, saj bo zadnje polete v karieri opravil eden najboljših v tej disciplini smučarskih skokov, Robert Kranjec. Kolegi so Kokrčana danes zjutraj na ramenih prinesli na njegovo zadnjo pot na tekmo svetovnega pokala v karieri. V Planico se je reprezentanca, kot zdaj veleva že tradicija, odpeljala z vlakom. Kranjec, ki bo v Planici še skušal izboljšati lasten rekord po številu poletov prek 200 metrov, trenutno je pri številki 206, bo v jutrišnjih kvalifikacijah nastopil ob še enajstih slovenskih orlih. To so Timi Zajc, Domen Prevc, Anže Semenič, Peter Prevc, Anže Lanišek, Jernej Damjan, Žiga Jelar, Jurij Tepeš, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala.

Danes bo v Planici na sporedu preizkus letalnice, jutri pa bo že šlo zares s kvalifikacijsko serijo za petkovo posamično tekmo. V soboto bo na sporedu ekipna preizkušnja, v nedeljo pa še finalna tekma sezone z najboljšo trideseterico skupnega seštevka svetovnega pokala, ki bo prisotna v Planici.