Ceneta Prevca so znova zasrbele skakalne pete

Smučarski skoki 25. Apr 202416:00 2 komentarja

V luči sijajnega dosežka Rjojuja Kobajašija, ki je na Islandiji poletel neverjetnih 291 metrov, je vrnitev v skakalno karavano zamikala tudi nekdanjega smučarskega skakalca Ceneta Prevca.

“Dovoljenje za gradnjo skakalnic s kritično točko nad 300 metrov. Taki mejniki človeka spravijo k razmišljanju, da bi dosegel še kaj,” je marca na naše vprašanje, kaj bi ga vrnilo na smučarske skakalnice, odgovoril Cene Prevc.

Nekdanji smučarski skakalec iz Dolenje vasi tedaj še ni vedel, kaj pripravlja njegov nekdanji stanovski kolega Rjoju Kobajaši, ki je v sredo s pomočjo pokrovitelja energijskih pijač Red Bulla v strogi tajnosti in na improvizirani skakalnici na Islandiji poletel neverjetnih 291 metrov.

“Končno,” je dosežek Japonca pokomentiral 28-letnik in priznal, da so ga zaradi tega močno zasrbele skakalne pete. “Na takšnih skakalnicah bi z veseljem skakal. Oziroma vse je odvisno od tega, kje bom takrat s svojimi mislimi, željami in fizično pripravljenostjo. A z načinom, kot se sedaj postavljajo uradni mejniki in kako redko prihaja do povečevanja skakalnic, bom sam prej pod rušo. A kot smo videli, so fantje sposobni leteti, dokler telo ne popusti. Prepričan sem, da bi lahko z lahkoto leteli tudi do 400 metrov,” je za Sportklub še povedal Cene Prevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje