Sprememba koledarja za smučarske skakalce

Smučarski skoki 1. Feb 202410:13 0 komentarjev
Prevc Kos
Foto: Profimedia

Smučarski skakalci se po svetovnem prvenstvu na Kulmu, ki je z zlato in bronasto kolajno prineslo veliko zadovoljstva tudi v slovenski tabor, vračajo v ustaljene tirnice svetovnega pokala. Ta konec tedna bodo tekmovali v Willingenu, dočakali pa so tudi spremembo.

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je namreč sporočila, da bo odpadlo tekmo poljske turneje v Szczyrku, kjer bi morala premierna tekma svetovnega pokala potekati 17. januarja, prestavila v finski Lahti, kjer bo na sporedu 1. marca. Spomnimo, na drugi postaji poljske turneje so v močnem in spremenljivem vetru v skoraj dveh urah po skakalnici spustili 41 skakalcev, nato pa pred zadnjimi devetimi dogajanje najprej začasno prekinili, zelo hitro zatem pa še odpovedali.

V finskem središču bo zdaj na sporedu trojni program. 1. marca bo ob 17. uri na vrsti prestavljena tekma iz Szczyrka, dan pozneje ob 16.15 sledi klasična ekipna tekma, program v Lahtiju pa se bo končal v nedeljo s še eno posamično tekmo (16.00).

Na isti skakalnici bodo tisti konec tedna na delu tudi ženske, v programu je zaenkrat ena posamična tekma v petek. Najprej je bila načrtovana za 17. uro, zdaj pa bo zaradi moškega programa na vrsti že veliko prej – začetek bo ob 9. uri zjutraj.

Tudi ta konec tedna bodo skakalke in skakalci tekmovali na istem prizorišču. V nemškem Willingenu bodo v petek najprej na sporedu kvalifikacije za sobotni posamični tekmi, v nedeljo pa nato najprej kvalifikacije in nato še posamični tekmi v obeh konkurencah.

Program v Willingenu:

Petek, 2. februar: 

16.45 kvalifikacije moški
18.15 prolog ženske

Sobota, 3. februar: 

12.15 posamična tekma ženske
16.00 posamična tekma moški

Nedelja, 4. februar:

10.20 prolog ženske
11.15 posamična tekma ženske
14.30 kvalifikacije moški
16.10 posamična tekma moški

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!