Koliko uvrstitev na zmagovalni oder že ima dinastija Prevc?

Smučarski skoki 3. Jan 202421:28 1 komentar
Foto: Profimedia

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc je na tekmi v Beljaku vpisala že tretjo zmago v svetovnem pokalu in nadaljuje z uspehi, ki so jih pred tem nizali njeni bratje Peter, Cene in Domen.

Čeprav bo marca dopolnila komaj 19 let, Nika Prevc postaja prva zvezdnica ženske karavane v smučarskih skokih. Slovenska tekmovalka se je z današnjo zmago, že tretjo v letošnji zimi, povzpela na vrh skupne razvrstitve v svetovnem pokalu in vložila kandidaturo za osvojitev velikega kristalnega globusa.

Zanimivo, skakalka iz Dolenje vasi je pred letošnjo sezono le enkrat stala na zmagovalnem odru, in sicer februarja lani v Hinzenbachu, letos pa že prehitela brata Ceneta, ki je edine stopničke osvojil z drugim mestom v sezoni 2019/20.

“Zgodilo se je nekaj, kar sem potiho vedel že prejšnje leto. In sicer, ko je bila Nika prvič na stopničkah, je bilo veliko govora o tem, da smo bili vsi štirje Prevci med najboljšimi tremi. Že takrat sem si rekel, da je le vprašanje časa, kdaj bom edini Prevc, ki ni zmagal v svetovnem pokalu,” je v decembrskem intervju za Sportklub dejal Cene Prevc.

Najmlajša sorejenka družine Prevc sedaj že diha za vrat bratu Domnu, ki je v svetovnem pokalu v posamični konkurenci osvojil pet zmag, ob bleščeči formi, ki jo kaže, pa bi ga morda lahko že letos ujela tudi po številu osvojenih uvrstitev na zmagovalni oder. Domen jih je doslej namreč zbral enajst.

Absolutni rekorder v družini bo sicer še nekaj časa ostal najstarejši Peter. Enaintridesetletnik je v svoji izjemni karieriosvojil neverjetnih 57 uvrstitev na stopničke, od tega 23 na najvišjo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje