Legendarni Kasai ne neha presenečati

Smučarski skoki 28. Okt 202317:01 3 komentarji
Noriaki Kasai
Noriaki Kasai (Foto: Guliverimage)

Čeprav šteje že 51 let, japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai občasno še vedno preseneti. To mu je uspelo tudi na današnji tekmi pokala UHB, ko je v prvi seriji v Okurajami za kar 7,5 metra preskočil točko velikosti skakalnice.

Na 36. izvedbi pokala UHB v Okurajami se je zmage veselil Rjoju Kobajaši, ki je slavil pred Renom Nikaidom in Naokijem Nakamuro. A po zaključku preizkušnje se v središču ni znašla omenjena trojica, temveč legendarni Noriaki Kasai, ki se je uvrstil tik za zmagovalni oder in veliko mlajšim stanovskim kolegom še enkrat več dokazal, da še ni za v staro šaro.

Enainpetdesetletnik je v prvi seriji začel s 14. zaletnega mesta in pristal pri kar 144,5 metra, kar je kar 7,5 metra več kot znaša točka velikosti tamkajšnje naprave. Čeprav mu v drugem poskusu dosežka ni uspelo ponoviti, saj je skakal z desetega zaletnega mesta, pa je kljub temu skočil zelo solidnih 132 metrov, kar mu je na koncu prineslo četrto mesto. “Počutil sem se zelo dobro,” je po tekmi dejal zimzeleni smučarski skakalec.

Veteran smučarskih skokov, ki se lahko pohvali s kar tremi olimpijskimi odličji, je v minuli sezoni vpisal svoj prvi nastop v svetovnem pokalu po kar treh letih. Priložnost se mu je ponudila v domačem Saporu, potem ko je v ekipi tik pred zdajci zaradi bolezni zamenjal Rikuto Vatanabeja. Pri starosti 50 let, sedem mesecev in 14 dni je nastopil v kvalifikacijah in zasedel 51. mesto, uvrstitev na tekmo pa se mu je izmuznila za vsega 0,4 točke. Manj uspešen je bil sicer dan pozneje, ko je bil 55.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje