Nika Križnar po rekordu skakalnice: Dodala sem še piko na i

Smučarski skoki 30. Jul 202315:46 0 komentarjev
Nika Križnar. Foto: Profimedia

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je prepričljivo zmagala tudi na drugi tekmi poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu, prva je bila že na uvodni tekmi sezone v soboto. Med 26 tekmovalkami iz osmih držav je bila Nika Prevc sedma, Ajda Košnjek 16., Katra Komar pa 22.

“Odlično zaključen drugi dan. S svojimi skoki sem zelo zadovoljna. Danes so bili še na malo višji ravni kot včeraj. Naredila sem še tisto piko na i z doskokom, ki je včeraj manjkala. Zelo sem vesela. Hvala celotni ekipi, ki me podpira in mi stoji ob strani. Čestitke tudi vsem ostalim,” je po tekmi povedala Nika Križnar.

S 133 metri, kar je nov rekord skakalnice, je prepričljivo vodila že po prvi seriji, ko je Kanadčanka Abigail Strate (124,5 m) na drugem mestu zaostajala že za 21,2 točke. Med preostalimi Slovenkami je bila na 12. mestu deseterici najbližje Nika Prevc.

Slednja je v finalu napredovala, drugo mesto pa je zasedla Japonka Sara Takanashi, ki je imela v finalu s 128 metra pol metra krajši skok od Nike Križnar in je za najboljšo Slovenko na koncu zaostala kar za 43,4 točke.

Zoran Zupančič
Zoran Zupančič. Foto: Aleš Fevžer

Zupančič: Nika dva razreda boljša od ostalih

Nad rekordom skakalnice in izjemno prednostjo skoraj 50 točk je bil navdušen tudi selektor Zoran Zupančič, četudi priznava, da je bilo zaradi novih pravil prisotnosti kar nekaj nervoze.

“Prvo postajo poletne velike nagrade so zaznamovala predvsem nova pravila, drugačni pristopi, več živčnosti. A mi smo izredno zadovoljni predvsem s tem, da je bila tudi Nika Križnar tista, ki je zaznamovala prvo prizorišče. Od prvega do zadnjega skoka je kazala, da je trenutno v res dobri formi, dva razreda boljša od ostalih. Pobrala je obe zmagi, danes z neverjetno prednostjo in rekordom skakalnice,” je povedal slovenski trener.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!