Slovenski skakalci postali svetovni prvaki!

Smučarski skoki 4. Mar 202316:07 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Matthias Schrader via Guliver

Slovenska skakalna reprezentanca je osvojila zlato medaljo na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. Četverica Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek so slavili pred Norveško in Avstrijo. To je prva zlata ekipna medalja za skakalno reprezentanco na svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju.

Slovenska moška ekipa je na najlepši možni način zaključila s skakalnim sporedom na domačem svetovnem prvenstvu. Na moštveni preizkušnji je delovala odlično od prvega do zadnjega skoka, četverica si enostavno ni privoščila napake.

Lovro Kos (135 in 131 metrov), Žiga Jelar (133,5 in 138 metrov), Timi Zajc (132 in 136 metrov) ter Anže Lanišek (138 in 135,5 metra) so sicer bili izenačen boj z Norveško in Avstrijo, na koncu pa vikinge in severne sosede prepričljivo premagali za 12,9 in 39,5 točke.

Slovenci so vodstvo prevzeli po tretjem skoku, ko je svetovni prvak s posamične tekme Timi Zajc proti tekmecem naredil veliko točkovno razliko. Vodilno mesto so sicer po prvem finalnem skoku prepustili Norvežanom in predse spustili tudi Avstrijce, a so Jelar, Zajc in Lanišek nadaljevali izjemno serijo in se zasluženo veselili zlatega odličja.

To je za Slovenijo prva moštvena zlata kolajna s svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju, lani je bila najboljša že na svetovnem prvenstvu v poletih. Skupno je to sicer tretja kolajna v Planici, s SP v nordijskih disciplinah pa že 18. Podelitev snežink za včerajšnjo in današnjo tekmo bo danes ob 20.23 v Kranjski Gori.

Skakalnega sporeda je s tem konec, SP pa se bo jutri končalo z moško tekaško preizkušnjo na 50 kilometrov v klasičnem koraku.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!