“Težak in naporen vikend. Vesel sem, da ga je konec” (VIDEO)

Smučarski skoki 4. Feb 202419:41 0 komentarjev

Za smučarji skakalci je zahteven konec tedna v nemškem Willingenu. Slovenski orli si na dveh posamičnih tekmah niso priborili stopničk, vendar v taboru slovenske reprezentance z veseljem pričakujejo prihodnje tekme.

Če je Timi Zajc na sobotni preizkušnji ostal brez finala in brez točk svetovnega pokala, je na nedeljski tekmi pokazal precej več. Še posebej v finalu, ko je skočil kar 153 metrov, kar je bil najdaljši skok druge serije.

Na koncu je bilo to dovolj za sedmo mesto, toda Slovenci bi lahko iztržili več, saj so bili po prvi seriji dvakrat blizu stopničkam. V nedeljo je bil tretji po polovici tekme Lovro Kos, dan prej pa je bil Peter Prevc četrti.

Tako Kos kot tudi Prevc se v zahtevnih razmerah nista znašla, oba sta izpadla izven deseterice.

“V bistvu sem danes lahko zelo vesel z rezultatom. Po dolgem času znova med 10. Imel sem zelo težak in naporen vikend in vesel sem, da ga je konec,” je konec tedna ocenil Zajc.

Starejši od bratov Prevc je bil na koncu zadovoljen s svojimi skoki, a hkrati poudaril, da se da skočiti precej bolje.

“Težak vikend za nami v Willingenu. Vetrovno, deževno, zahtevno. Vsi fantje so prikazali lepe skoke. Predvsem pa bi rad pohvalil Timija, ki je šel čez tisti strah, ki ga je omenjal v petek. Kapo dol glede tega. Rezultatsko se nam žal ni izšlo, a fantje zelo dobro skačejo na visokem nivoju in mislim, da se ni za bati za naslednje tekme,” je povedal trener Gašper Vodan.

Karavana smučarskih skokov se sedaj seli čez lužo. Prihodnji konec tekma bodo tekme na sporedu v ameriškem Lake Placidu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!