Visma na čelu projekta kolesarske superlige

Kolesarstvo 4. Feb 202418:15 0 komentarjev
Wout Van Aert
Foto: Profimedia

Tudi v kolesarstvu je vedno več govora o morebitni superligi. Investicijsko podjetje, ki je v lasti Savdske Arabije, je pripravljeno v projekt vložiti kar 250 milijonov evrov.

Savdijsko podjetje SRJ Sports Investments, ki je bilo ustanovljeno lani, se dogovarja za 250-milijonsko investicijo v kolesarstvo s projektom superlige.

Projekt naj bi podpirali predvsem ekipi Visma – Lease a bike in britanski Ineos pod vodstvom milijarderja Jima Ratcliffa. “Raziskujemo možnosti. Idej je veliko. Želimo ustvariti samozadosten gospodarski model za prihodnost kolesarstva,” je za Reuters povedal predstavnik Visme.

Podobne ideje o superligi nastajajo tudi v nogometu, kjer o njih sanjajo predvsem vodilni pri Barceloni in Real Madridu. “Superliga bi se lahko začela že z naslednjo sezono. Če ne, pa s sezono 2025/26. Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, AC Milan, Roma, Napoli, Porto, Sporting Lizbona, Benfica, Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven, Marseille, Club Brugge in Anderlecht so klubi, ki bi se že zdaj pridružili superligi,” je nedavno povedal predsednik Barcelone Joan Laporta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!