Slovenke Willingen vendarle zapuščajo nasmejane (VIDEO)

Smučarski skoki 4. Feb 202416:02 0 komentarjev

Po razočaranju na sobotni tekmi v Willingenu je danes v taboru slovenske reprezentance vzdušje veliko boljše. Za to sta poskrbeli Nika Prevc z drugim in Nika Križnar s petim mestom.

Na sobotni tekmi na največji skakalnici v Willingenu je bila najboljša Slovenka Nika Križnar na devetem mestu. Nika Prevc je preizkušnjo končala zgolj kot 15. A danes je bilo povsem drugače. “Sem srečna in zadovoljna, da mi je po vseh težavah uspel en super skok, kjer sem se sprostila in uživala,” je povedala vodilna v skupnem seštevku.

Danes jo je ugnala zgolj Norvežanka Silje Opseth, ki je v finalu pristala kar pri 150 metrih. Nika Prevc je skočila 146 metrov in zaostala za 8,1 točke. Tretje mesto je zasedla Japonka Juki Ito.

Izkazala se je tudi druga Nika. Križnar je bila po prvi seriji tretja, v finalu je nekoliko izgubila in se uvrstila na peto mesto. “Vesela sem, da je današnji dan zaključen, da je tekmovanje v Willingenu zaključeno in da se odpravljamo domov. Sama sem lahko zadovoljna z današnjimi predstavami. Upam, da naprej startam z malenkost več samozavesti in da ne obupam takoj. Kljub temu, da so napovedi slabše, kaže, da se znam zbrati in pokazati, da tudi me nastopamo v najboljši luči.”

Zadovoljen je bil trener Zoran Zupančič, ki je priznal, da je za ekipo težak vikend: “Vseeno domov odhajamo vsaj z nekaj nasmeška. Danes smo res po tistem kar smo dali skozi včeraj lahko zadovoljni in gremo mirno domov.”

Naslednja postaja svetovnega pokala bo romunski Rasnov. Že ta teden bo v Planici na sporedu mladinsko svetovno prvenstvo, barve Slovenije bodo zastopale Taja Bodlaj, Ajda Košnjek, Tina Erzar, Urša Vidmar in Jerica Jesenko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!