Odločitev je padla: dobra novica iz skakalne reprezentance

Smučarski skoki 22. Feb 20238:40
Foto: Guliverimage

Po torkovem odprtju svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici bo šlo v dolini pod Poncami danes za številne že zares. V središču pozornosti bodo ženski skoki, saj se bodo dekleta ob 16.30 pomerila v kvalifikacijah za četrtkovo tekmo na srednji napravi. Na skakalnico se vrača tudi Nika Križnar.

Slovenske barve so na zadnjem treningu zastopale Ema Klinec, ki se je v dveh serijah uvrstila na tretje mesto, Nika Prevc, Katra Komar in Maja Vtič. Iz slovenskega tabora so sporočili, da se bo ekipi pridružila še Nika Križnar.

Dobitnica dveh kolajn v smučarskih skokih na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu, ki je nekaj tekem svetovnega pokala izpustila zaradi težav z zdravjem in pripravljenostjo, je tik pred SP obležala v postelji z gripo in je izpustila včerajšnji trening. Danes pa je iz tabora slovenske reprezentance prišla dobra novica – slovenska šampionka bo nastopila v današnjih kvalifikacijah pred četrtkovo tekmo za kolajne.

Nika Križnar
Foto: Guliverimage

Nika Križnar je v tej zimi dvakrat stala na odru za zmagovalke, in sicer v Beljaku, kjer je bila dvakrat tretja. S tem sicer močno zaostaja za dosežki iz predhodnih dveh sezon, ko je zbrala kar 19 uvrstitev med najboljšo trojico. Leta 2021 je osvojila tudi veliki kristalni globus, lani pa je bila druga skakalka svetovnega pokala. Ob tem ima v svoji zbirki tudi dve kolajni s SP in prav toliko olimpijskih. Prva tekma na SP 2023 jo torej čaka v četrtek. Na nedeljskem urniku je nato še mešana ekipna tekma, medtem ko pa se bodo skakalke za odličja na veliki napravi pomerile prvega marca.

Prepričljivo najboljša na torkovem treningu je bila sicer Norvežanka Anna Odine Ström.

Kvalifikacije za nastop na tekmi čakajo tudi smučarje tekačice in tekače, prve na pet in druge na 10 km. V ženski konkurenci, ki bo nastop začela ob 12. uri, bo nastopila tudi slovenska reprezentantka Lucija Medja.

Na uradnem programu so še tekaški treningi in trening nordijskih kombinatorcev.

Planica 2023: kaj morate vedeti?

Spored tekem

Slovenski športniki v Planici

Napotki za obiskovalce

O SP v nordijskem smučanju

Novost: popoldanske vstopnice

SP kot trajnostni dogodek

Bi radi med SP v Planici obiskali Tamar? Takšne so možnosti

Komentari

Vaš komentar