Srhljiva usoda italijanskega smučarskega para

Zimski športi 4. Jun 20248:32 0 komentarjev
Elisa Arlin in Jean Daniel Pession. Foto: IG/Pession

V plezalni nesreči v Aosti sta po 700-metrskem padcu umrla italijanski hitrostni smučar Jean Daniel Pession in njegovo dekle Elisa Arlin, sicer prav tako vsestranska športnica.

Vest o nedavni smrtni nesreči dveh plezalcev pod mogočnim Monte Zerbionom v Aosti je dobila športne obrise. Pod vrhom gore sta se namreč ob koncu minulega tedna smrtno ponesrečila Jean Daniel Pession in Elisa Arlin. Naveza je zdrsnila skoraj 700 metrov globoko. Pomoč ni bila več mogoča, tako da sta oba umrla na kraju nesreče.

28-letni Pession je bil nekdanji alpski smučar, ki je nastopal na tekmah nižje ravni, nato pa se je preusmeril v hitrostno smučanje. Kot italijanski reprezentant je nastopal na tekmah svetovnega pokala in svetovnem prvenstvu. Plezanje je bilo vselej njegova velika športa strast.

Tudi njegovo dekle, 26.-letna Elisa Arlian, je bila aktivna športnica. Sprva smučarska tekačica, nato pa tudi trail tekačica, smučarska inštruktorica ter, prav tako kot njen partner, ljubiteljica alpinizma in turnega smučanja.

Svojcem je med drugim v posebni izjavi za javnost že izrekel sožalje tudi predsednik italijanske smučarske zveze Flavio Roda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!