Učinek Petra Prevca: v Planici se obeta izjemna navijaška kulisa

Smučarski skoki 7. Mar 202416:00 1 komentar
Planica
Foto: Aleš Fevžer

Letošnji planiški praznik bo v številnih pogledih poseben. Ne le, da se bo v dolini pod Poncami od aktivne športne kariere poslovil najboljši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, sezono bodo tam zaključile tudi skakalke. Po besedah generalnega sekretarja organizacijskega komiteja Planica Tomaža Šušteršiča pa se obeta tudi izjemna navijaška kulisa.

Zaključni vrhunec v smučarskih skokih v Planici se bo letos odvil med 21. in 24. marcem, prvič po letu 2014 pa bodo na njem sodelovale tudi smučarske skakalke, ki se bodo v četrtek pomerile na večerni tekmi na srednji napravi.

Prodaja vstopnic za planiški letalni praznik se je sicer začela že pred časom, kljub naknadno dodani ženski preizkušnji pa prireditelji cene ne bodo spreminjali. Ta bo za četrtkov spored, ko bodo poleg tekme deklet na sporedu tudi kvalifikacije za moške, ostala nespremenjena in bo znašala 25 evrov za odrasle in šest evrov za otroke stare med sedem in 14 let. Da bi bil na četrtek obisk še nekoliko boljši, pa so se organizatorji odločili za dodatno akcijo.

“Ker se bliža 8. marec, ki je ženski praznik, smo se odločili, da na ta dan z nakupom ene vstopnice kupec prejme dve. Vstopnice bodo namenjene predvsem ženskam, da pridejo spodbujati skakalke, a nakup naj opravijo moški,” se je pošalil generalni sekretar organizacijske komiteja Planica Tomaž Šušteršič.

Foto: Denis Sadiković

Prodaja še boljša kot v minulih letih

Po njegovih besedah se sicer v Planici obeta izjemna navijaška kulisa, saj je zanimanje za vstopnice izjemno veliko.

“Pred zaključkom prodaje vstopnic sicer ne komentiramo. A z izjemo sanjske sezone Petra Prevca 2015/16 je prodaja precej višja kot v primerljivih obdobjih iz preteklih let. Mejo si organizatorji že več let postavljamo sami in je glede na razpoložljiva parkirna mesta, kapaciteto ter logistiko postavljena med 30.000 in 35.000 obiskovalci dnevno. V tem trenutku je bojazen odveč, saj je na voljo še dovolj vstopnic. Poleg tega bomo določeno število vstopnic zadržali za prodajo na licu mesta, saj kar nekaj tujcev vstopnice ne kupi v predprodaji. Smo pa letos tudi zaradi slovesa Petra Prevca okrepiti transportno in varnostno službo,” je povedal Šušteršič.

Navijaška mrzlica pa med navijači letos ni zavladala le v smučarskih skokih. Spomnimo, da so organizatorji februarja v le nekaj minuth razprodali dvorano Stožice za poslovilno tekmo slovenskega košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića 24.avgusta, obilo sreče pa so navijači morali imeti tudi danes, ko je Nogometna zveza Slovenije začela prodajati vstopnice za prijateljski obračun 26. marca med domačo in portugalsko reprezentanco.

Peter Prevc
Foto: Aleš Fevžer

Kot je še razkril, poseben program pripravljajo tudi za Petra Prevca, ki se bo v Planici poslovil od aktivne športne kariere. “V nedeljo, ko bo slovo Petra doživelo vrhunec, je pripravljen poseben program, a več bomo razkrili v naslednji dneh, ko bo sporedu tudi posebna novinarska konferenca za Planico,” je pripomnil sogovornik.

Koliko bo treba odšteti za planiški praznik?

Za denarnice navijačev najbolj prijazen dan bo sicer prav četrtek, medtem ko bo za ogled ene od treh tekem med petkom in nedeljo stal 35 evrov. Močneje bo navijače po žepu udaril nakup vstopnice za tribuno. Cena za vstop na tribuno Kavka znaša 80 evrov (95 evrov od 5. februarja), na tribuno A pa 75 evrov (85 evrov od 5. februarja). Najvišjo ceno pričakovano dosegajo VIP vstopnice, ki stanejo od 170 pa vse do 370 evrov.

Vse vstopnice so na voljo na spletnem mestu Eventima.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje