Urša Bogataj blizu dokončni odločitvi, toda …

Smučarski skoki 27. Jan 202412:18 0 komentarjev
Urša Bogataj
Foto: SK

Skakalni spektakel na Ljubnem ob Savinji je obiskala tudi aktualna olimpijska prvakinja Urša Bogataj. Ob skakalnici, na kateri se je na prvi dan lanskega leta poškodovala, je uživala v družbi svojega partnerja, sina in reprezentančnih kolegic. Spregovorila pa je tudi o svojem nadaljnjem udejstvovanju v skokih.

Lanska, takrat novoletna preizkušnja na Ljubnem se je končala s šokom za slovenske navijače. Ob pristanku je namreč grdo padla domača junakinja in aktualna olimpijska prvakinja Urša Bogataj, ki si je poškodovala koleno in prva stvar na poti rehabilitacije je bila operacija v ljubljanskem kliničnem centru.

Kmalu za tem je 28-letnica sporočila, da je noseča, zato je prekinila svojo skakalno pot. 1. septembra pa je skupaj s partnerjem Sandijem Križnarjem, bratom skakalne kolegice in dobre prijateljice Nike Križnar dobila sina Tima.

Ob boku skakalnega praznika ob Savinji je v izteku skakalnice pod Rajhovko namignila, da kariere ne bo nadaljevala.

Urša Bogataj
Padec Urše Bogataj na Ljubnem 2023. Foto: Guliverimage

Časa za rehabilitacijo je manj

“Glede na to, koliko časa sem v tem, zakaj pa ne? Ampak trenutno sem v drugačni vlogi. Tudi če bi me prijelo, ne bi šla,” je na vprašanje, če so jo ob prihodu na Ljubno kaj zasrbele pete na poti proti vrhu skakalnice, odgovorila Bogataj.

In zakaj ne? “Načeloma je treba do konca in zelo dobro rehabilitirati koleno. Da bi si upala. Funkcioniram normalno. Povsem realno je časa manj za rehabilitacijo kot prej. Imam drugačno življenje, kot sem ga bila navajena. Ampak je v redu, zanimivo.”

Veliko dela prinaša tudi dokončno celjenje poškodbe. “Zelo veliko. Sem videla pri prejšnji poškodbi, koliko časa sem morala trenirati, pa me je koleno vseeno bolelo. Pa je bilo rehabilitirano super. Bolečina zaradi pritiskov ostane. Zdaj imam malenkost manj časa za tako pripravo kot takrat.”

Urša Bogataj
Urša Bogataj v družbi Anje Tepeš. Foto: SK

Olimpijskih iger 2026 se veseli

Čeprav je v pogovoru s slovenskimi mediji nakazala, da je na skakalnicah ne bomo več videli, pa tega ni želela potrditi. “Kar se tiče moje kariere … Ko se bom odločila podati informacijo, jo bom. Takrat se bo izvedelo. Kondicijo vzdržujem. Sem pač tak človek, da ne glede na odločitev, imam rada šport. Rabim miganje. Z vozičkom grem rada na hiter sprehod v klanec. Trudim se ostati v formi,” je še dodala olimpijska prvakinja iz Pekinga in tudi datum odločitve zavila v tančico skrivnosti. “Ne morem še povedati, niti ni zdaj pravi trenutek, da bi o tem.” Bi jo lahko k podaljšanju kariere navdihnile tudi olimpijske igre v bližini – 2026 bodo v Cortini d’Ampezzo in Milanu? “Kaj veliko ne morem povedati. Se jih veselim, ne glede na to, kako bo,” je dejala v smehu.

Pa je ob vrnitvi na Ljubno začutila grenak priokus? “Prvič sem se poškodovala v Planici, drugič na Ljubnem. Ne bom rekla, da je priokus grenak. Imam veliko lepših spominov, ti prevladajo,” je še dodala članica skakalnega kluba Ilirija.

Urša Bogataj je pokomentirala tudi super sezono Nike Prevc. “Vedela sem, da bo enkrat prišlo do tega. Toliko jo pa poznam. Nisem mislila, da že letos. Zelo dobro, hvala bogu, da je tako. Naj čim dlje tako ostane in ji ti izkušnje prav pridejo še v prihodnosti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!