“Prepovedana” Meta Hrovat potrdila selitev

Alpsko smučanje 1. Jun 202310:33 1 komentar
Meta Hrovat. Foto: Aleš Fevžer

Slovenska povratnica v smučarsko karavano Meta Hrovat, za katero sicer še vedno velja prepoved nastopanja na tekmah pod okriljem FIS, je tudi uradno naznanila selitev na Headove smuči.

“Hvala, Salomon,” je na svojem Instagram profilu zapisala sredi minulega meseca. Včeraj je objavo dopolnila z naznanitvijo partnerstva s proizvajalcem Head. “Lepo se je vrniti po letu premora,” je zapisala Meta Hrovat in tako tudi uradno potrdila zamenjavo smučarske opreme, o kateri smo sicer poročali že sredi aprila.

Kranjskogorčanka, ki je do prekinitve kariere nastopala s Stöckljem in Salomonom, zdaj skupaj z vodstvom reprezentanc išče tudi rešitev na položaju serviserja. Medtem pa se je na terenu že učinkovito povezala s trenerjem Denisom Šteharnikom in trenažno partnerko Nejo Dvornik.

Ekipa znotraj ekipe je že aprila uspešno trenirala na Peci, zdaj pa išče dobre pogoje na evropskih ledenikih. Za poletje je nato predviden tudi zajeten sklop treningov na južni polobli, natančneje na Ognjeni zemlji v Ushuaii v Argentini, še pred tem pa bo pomembno delo opravil Metin trener za kondicijsko pripravo Tadej Paščinski.

Meta Hrovat; foto: Guliverimage

Pomembna potrditev je v vmesnem obdobju prišla tudi s strani Mednarodne smučarske zveze. Ta je 25-letni Gorenjki priznala status poškodovane tekmovalke. V praksi to pomeni, da bo ob vrnitvi v svetovni pokal obdržala ugodno štartno izhodišče. Na veleslalomski štartni list trenutno zaseda 23. mesto, osem mest za prvokategornico Ano Bucik.

Vseeno je ob njenem imenu na seznamu tekmovalk še vedno oznaka, ki prepoveduje nastope na tekmah pod okriljem FIS. Tako bo vse do konca poletja, ko se bo izteklo polletno prehodno obdobje, v katerem je smučarka znova vključena v dopinški nadzorni sistem. Proceduralnih ovir za nastop Mete Hrovat na uvodnem veleslalomu nove sezone v Söldnu (28. 10.) tako zanesljivo ne bo, vse pa bo odvisno od ravni pripravljenosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje