Slovenija – Črna gora prenos: kje si lahko ogledate tekmo

Košarka 7. Avg 202314:12 1 komentar
Slovenija črna gora prenos v živo
Foto: Aleš Fevžer

Slovenija – Črna gora prenos tekme v živo na Sportklubu. Slovenska košarkarska reprezentanca bo v pripravah na svetovno prvenstvo 2023 odigrala še zadnjo tekmo na domačih tleh. V polne Stožice prihajajo Črnogorci, tekma bo v torek, 8. avgusta, ob 18.00. Prenos na Sportklub 1!

Slovenija delovno poletje, ki bo vrhunec doživelo med 25. avgustom in 10. septembrom, ko bodo svetovno prvenstvo gostili Japonska, Filipini in Indonezija, nadaljuje močno spremenjena. Medtem ko se začetek mundiala nezadržno bliža, je za velik udarec za ambicije Slovencev poskrbela težja poškodba Vlatka Čančarja.

Selektor Aleksander Sekulić bo tako primoran v sklepanje novih kompromisov, a prav veliko možnosti nima. Pod obročem je Slovenija trenutno močno oslabljena, potem ko se je pred dvema mesecema težje poškodoval tudi kapetan Edo Murić. Kljub temu Slovenci ne mečejo puške v koruzo, že v torek pa bodo imeli prvo priložnost preizkušanja novih rešitev.

Tekma Slovenija – Črna gora

KDAJ: torek, 8. avgust 2023, ob 18.00
KJE: Dvorana Stožice
PRENOS V ŽIVO: Sportklub 1

Vlatko Čančar. Foto: Aleš Fevžer

“Verjetno bo v iskanju rešitev pod košem potrebna tudi kakšna sprememba oziroma prilagoditev sistema naše igre. Do začetka prvenstva imamo še dovolj časa in pošteno bomo zavihali rokave. Vlatku želimo čimprejšnje okrevanje,” je pred nadaljevanjem priprav povedal selektor Aleksander Sekulić.

Slovence v prihajajočem tednu čaka serija treh pripravljalnih tekem. Prva bo na sporedu v torek, ko se bodo v Stožicah ob 18. uri pomerili proti Črnogorcem. Sledil bo nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bo izbrana vrsta pomerila še z Združenimi državami Amerike.

Zaključek priprav bo v Tokiu, kjer bo 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski. Prvo tekmo ma SP 2023 bodo slovenski košarkarji odigrali točno teden dni pozneje, ko jim bodo nasproti stali Venezuelci.

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance

Torek, 25. julij 2023, Celje 
Slovenija – Kitajska 75:73

Sreda, 2. avgust 2023, Ljubljana – Telemachov spektakel
Slovenija – Grčija 91:98

Petek, 4. avgust 2023, Atene
Grčija – Slovenija 88:77

Torek, 8. avgust 2023, Ljubljana
Slovenija – Črna gora

Petek, 11. avgust 2023, Malaga
Španija – Slovenija

Sobota, 12. avgust 2023, Malaga
ZDA – Slovenija

Sobota, 19. avgust 2023, Tokio
Japonska – Slovenija

Vse tekme bodo v neposrednem prenosu na programih Sportkluba.

Aleksander Sekulić.
Aleksander Sekulić je tekmo vodil s Sportklubovim mikrofonom. Foto: Aleš Fevžer

Svetovno prvenstvo 2023 – prvi del

Skupinski del (Okinava) – skupina F

Sobota, 26. avgust 2023
13.30 Slovenija – Venezuela

Ponedeljek, 28. avgust
13.30 Gruzija – Slovenija

Sreda, 30. avgust
13.30 Slovenija – Zelenortski otoki

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje