Slovenija na krilih atomskega Dončića strla Črno goro (VIDEO)

Košarka 8. Avg 202316:25 > 19:59 3 komentarji

Slovenija je konec slovenskega dela priprav na svetovno prvenstvo v polnih Stožicah z izjemno napadalno predstavo ugnala Črno goro (104:100). Luka Dončić je tekmo sklenil s kar 34 točkami, 13 skoki in 14 asistencami!

Poročilo tekme:

Slovenija se je s prebito mejo 100 doseženih točk na najboljši možni način odzvala na težave v zadnjem obdobju, ko je utrpela dva zaporedna poraza proti Grkom in za nameček ostala še brez odličnega Vlatka Čančarja, ki je s poškodbo že zaključil s košarko za letos.

Polna dvorana Stožice je videla zgodovinsko predstavo Luke Dončića, ki je bil odločen, da prekine niz porazov in se od domačega občinstva poslovi z zmago. Trojnega dvojčka je vpisal že pred koncem tretje četrtine.

Slovenci so zaigrali tudi z Mikom Tobeyjem, ki se je v ponedeljek priključil izbrani vrsti in dan pozneje že stopil na parket v dresu. Dobil je dobrih 10 minut, a je bil od obeh Američanov vendarle boljši Jordan Morgan, ki je v polnem trenažnem procesu. Mike je vpisal 3 točke in en skok, Jordan 10 točk in 2 skoka.

Sekulića čaka težka odločitev. Jordan ali Tobey? Foto: Aleš Fevžer

Dobro sta se odrezala tudi bratranca Prepelič. Klemen je vpisal 13 in Bine 10 točk. Slednji je dvoboj začel v prvi peterki.

Slovence konec tedna čaka nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bo izbrana vrsta pomerila še z Združenimi državami Amerike.

Zaključek priprav bo v Tokiu, kjer bo 19. avgusta sledil še dvoboj proti Japonski. Prvo tekmo ma SP 2023 bodo slovenski košarkarji odigrali točno teden dni pozneje, ko jim bodo nasproti stali Venezuelci.

Slovenija - Črna gora 104:100* (32:22, 23:31, 26:18, 21:27)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje