Japonci razkrili logotip naslednjega svetovnega prvenstva

Atletika 14. Maj 202418:13 0 komentarjev
National Japan Stadium, ki bo gostil naslednje svetovno atletsko prvenstvo. FOTO: Profimedia.

Organizatorji naslednjega atletskega svetovnega prvenstva na prostem, ki bo prihodnje leto v Tokiu, so predstavili logotip tekmovanja.

“Povezovanje. Logotip je bil zasnovan pod geslom ’Svet – Tokio – povezovanje.’ Črte v logotipu, ki temeljijo na kratici TYO – kodi mesta za Tokio – predstavljajo povezavo med športniki z vsega sveta, Japonske in Tokia. Črte predstavljajo steze atletske steze. Dizajn logotipa vzbuja občutek hitrosti in dinamike, hkrati pa spominja na tradicionalno japonsko lepoto,” so sporočili organizatorji jubilejnega 20. atletskega svetovnega prvenstva, ki bo prihodnje leto med 13. in 21. septembrom v Tokiu.

Logotip je delo priznanega japonskega grafičnega oblikovalca Rya Nakagawe, čigar izdelek je bil izbran med 368 predlogi.

Logotip atletskega SP 2025 v Tokiu:

Še tretjič na Japonskem in drugič v Tokiu

Japonska bo največje atletsko tekmovanje na prostem, če ne upoštevamo olimpijskih iger, gostila še tretjič. Leta 2006 v Osaki, leta 1991 pa prav tako v Tokiu, a na prejšnjem stadionu, ki so ga zrušili in na istem mestu postavili zdajšnjega.

Najboljši atleti in atletinje z vsega sveta bodo prihodnje leto nastopali na modernem stadionu Japan National Stadium, ki je bil odprt leta 2016, sprejme pa 68 tisoč gledalcev. Na njem so potekala tudi atletska tekmovanja na poletnih olimpijskih igrah leta 2021.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!