Vsi izvidi negativni; Šutejeva in Janežič lahko nastopita

Atletika 6. Mar 202111:15 > 17:29
Luka Janežič
Getty Images

Slovenska atletska reprezentanca, ki nastopa na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torunju, je bila v izolaciji zaradi pozitivnega primera kronavirusa v ekipi.

NOVO:

Tina Šutej in Luka Janežič sta dobila negativen izvid ponovljenega testa, tako da bosta danes lahko nastopila v finalih. Šutejeva velja za eno glavnih kandidatk za zmago v skoku ob palici, Luka Janežič pa bo tekel v finalu na 400 m.

Neja Filipič, ki je negativen izvid dobila “pet pred dvanajsto”, se je uvrstila v finale troskoka. V kvalifikacijah je skočila 14,09 m in dosegla šesti izid. Finale bo v nedeljo.

NEKAJ MUČNIH UR ZA ATLETE

Slovenski ekipi so danes sporočili, da je eden članov testiral pozitivno, zato je morala celotna delegacija v izolacijo in na ponovne teste. Direktor AZS Nejc Jeraša je pojasnil: “Ekipa je bila v petek na testiranjih, rezultate, negativne, razen enega pozitivnega, pa smo dobili šele ob enih zjutraj. Kljub trudu potem osebja za drugo testiranje nismo dobili. Danes so ponovno testirali vse tiste, ki bi morali nastopiti v današnjem programu, na izide testov še čakamo. Ostale bodo prav tako testirali še enkrat.”

Petkova prva testiranja reprezentance so bila negativna, pozitiven je bil le fizioterapevt Khalid Nasif, ki pa je bil pred odhodom na EP že cepljen, je še pojasnil Jeraša.

Svoj kvalifikacijski nastop je moral žal odpovedati Tilen Ovniček (60 m).

 

Komentari

Vaš komentar