Ne more iz svoje kože: Alonso zbodel Hamiltona

Avtomoto 12. Feb 202413:49 1 komentar
Alonso Hamilton
Foto: Profimedia

Ob predstavitvi dirkalnika Aston Martina za sezono 2024 se je Fernando Alonso dotaknil tudi svoje prihodnosti v formuli ena. Možnosti prestopa k Mercedesu ni zanikal, obenem pa se je obregnil tudi na odločitev 'starega prijatelja' Lewisa Hamiltona.

Po odločitvi Lewisa Hamiltona, da bo po koncu letošnje sezone zapustil Mercedes in se preselil k Ferrariju, se je že začelo prestopno dogajanje v formuli ena. Med potencialnimi kandidati za Britančevo zamenjavo pri srebrnih puščicah se glasno omenja tudi Fernanda Alonsa. 42-letnik je ob boku predstavitve novega dirkalnika Astona Martina priznal, da še razmišlja o prihodnosti.

“Če bom v letu 2025 še želel dirkati, bom preveril, kakšne so možnosti. Prioriteta je, da se najprej pogovorim z vodilnimi možmi Aston Martina. Lani sem dobil priložnost, da se pridružim tej organizaciji. In zelo ponosen sem, da sem del nje,” je dejal Španec, ki bo julija dopolnil že 43 let.

“Najprej se moram odločiti, kaj želim početi v prihodnosti. Če želim še kakšno leto posvetiti temu športu, ki ga obožujem. Enostavno uživam v vožnji. Če ne bom ostal v F1, bom zagotovo tekmoval v kakšnem drugem motošportu. In imel več časa v zasebnem življenju, kar je pri mojih letih zelo pomembno. Če z Aston Martinom ne bomo sklenili dogovora, pa sem v privilegiranem položaju: zanimiv sem drugim ekipam. Videli so moje predstave lansko leto, mojo predanost. Na startni vrsti so le trije svetovni prvaki in morda bom edini na voljo,” je dodal Alonso.

Foto: Profimedia

Še dva meseca nazaj ni sanjal o tem

Dotaknil pa se je tudi Hamiltonove odločitve, da po 12 letih zapusti Mercedes. “Temu nisem posvečal veliko pozornosti. Bilo je veliko presenečenje, pa niti ne zaradi same menjave. A od zunaj je izgledalo, da bo Lewis ostal pri Mercedesu. Izgledal je močno povezan z ekipo, zvesti so bili drug drugemu. Ne poznam ozadja. Upam, da bo užival. Ferrari je posebna ekipa, še bolj posebna je, če zmaguješ. A že nekaj let je minilo, odkar so se lahko borili za naslov. Morda lahko Hamilton to prinese. Dirkalnik je glede na kvalifikacije v letu 2023 dovolj hiter,” je dejal Španec.

Nato pa se je v svojem slogu obregnil ob besede sedemkratnega svetovnega prvaka, češ da bo s tem izpolnil otroške sanje. “Očitno to niso bile sanje 12 mesecev nazaj, kajne? Niti dva meseca nazaj. Takrat je sanjal o drugih stvareh,” je pripomnil veteran in spomnil na pestro obdobje z Britancem, ko sta si leta 2007 garažo pri McLarnu. Alonso kot dvakratni svetovni prvak, Hamilton pa kot novinec, sezono pa sta končala z enakim številom točk. Oba je za točko prehitel Kimi Raikkonen, s čimer je še vedno zadnji prvak s Ferrarijem.

Alonso je za Ferrari vozil v sezonah 2010-2015 in trikrat (2010, 2012, 2013) osvojil drugo mesto v skupnem seštevku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje