Luka Dončić je na pragu raja skrivnost obdržal zase

Košarka 27. Maj 20246:54 2 komentarja
Luka Dončić. Foto: Profimedia

"Ni še konec," je po tretji zaporedni zmagi nad Minnesoto (116:107), s katero se je Dallas znašel na pragu velikega finala lige NBA (3:0), dejal Luka Dončić.

V celotni zgodovini lige NBA se še nobena ekipa ni vrnila po zaostanku z 0:3. ”Ne govorite tega. Ni še konec. Nič še nismo naredili. Minnesota ima odlično ekipo, ki se ne bo kar tako predala,” je na pričakovano omembo na novinarski konferenci o veličastni zmagi v Dallasu odvrnil Luka Dončić, ki je tokrat dosegel 33 točk, 7 skokov in 5 asistenc.

”Ostajam odločen. Obramba me stalno podvaja, zato moram zaupati tudi soigralcem. A ponavljam, nismo še končali. Potrebujemo še eno zmago, nato pa bomo, vsaj upam, tudi malce počivali,” je proti nadaljevanju serije pogledal Luka.

Kamere so ujele tudi trenutek, ko je slovenski kapetan še pred iztekom tekme pristopil do zvezdnika Minnesote Anthonyja Edwarda, se naslonil na kolena in mu namenil nekaj besed. ”Ne, to ni za javnost,” podrobnosti ni želel razkrivati Dončić, ki je sicer na podoben način ogovoril že mnoge tekmece. Skrivnost je obdržal zase. Ni pa skrivnost, kaj mu šviga po glavi pred nadaljevanjem serije.

”Edwards je odličen košarkar. Mi pa moramo ohraniti našo osredotočenost. Od tekme do tekme. Držati se moramo načrta,” pravi LD 77, ki bi lahko po Rašu Nesteroviću, Benu Udrihu, Aleksandru Vujačiću, Goranu Dragiću in Vlatku Čančarju že ta teden postal šesti Slovenec v finalu lige NBA. Četrta in morda že zadnja tekma finala zahodne serije bo na sporedu v noči na sredo (2.30).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje