Marquez izpušča dirko v Teksasu

Avtomoto 11. Apr 202318:11 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama

Španski dirkaški zvezdnik Marc Marquez bo zaradi posledic poškodbe in operacije roke na prvi dirki nove sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu izpustil tudi preizkušnjo konec tedna v ameriškem Austinu. Zaradi posledic padca v Portimau Marqueza ni bilo že na dirki v Argentini prejšnji teden.

Marc Marquez je na prvi dirki sezone na Portugalskem v Portimau povzročil trčenje s tekmecem Miguelom Oliveiro, takrat sta oba končala na tleh. Marquezu so po padcu odkrili zlom dlančnice, zaradi česar je moral na operacijo.

Zaradi nevarne vožnje mu je vodstvo tekmovanja izreklo še kazen v obliki dveh dolgih krogov, ki bi jo moral odslužiti v Argentini, a so jo nato prenesli na prvo dirko, ki se je bo udeležil.

Kot je danes Španec sporočil na družbenih omrežjih, to ne bo teksaško prizorišče.

“Danes sem imel pregled in izkazalo se je, da kost še ni zaceljena. Po pogovoru z zdravniško ekipo smo se odločili, da ne bom tvegal, zato ne bom nastopil v Austinu. Bom pa še naprej opravljal program rehabilitacije in upam, da se bom lahko vrnil čim prej,” je sporočil nekdanji svetovni prvak.

Tako bo moral izpustiti še dve preizkušnji. Po novem v SP namreč v motoGP vsak konec tedna vozijo dve dirki, ob sobotah krajšo sprintersko, ki prinaša polovične točke, ob nedeljah pa klasično s polnim številom točk.

V SP po dveh postajah in skupno štirih preizkušnjah vodi Italijan Marco Bezzecchi s 50 točkami, drugi je njegov rojak, svetovni prvak Francesco Bagnaia z 41.

V Austinu bo v soboto sprinterska dirka ob 22. uri, v nedeljo pa klasična ob 21.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!