Nenavadna odločitev Red Bulla pred dirko v Mehiki

Avtomoto 26. Okt 202315:27 0 komentarjev
Max Verstappen, Christian Horner
Foto: AP Photo/Hassan Ammar via Guliver

Pri moštvu formule 1 Red Bull so poskrbeli za nemalo začudenja, saj so se odločil, da za ta konec dirkaškega vikenda v Mehiki svetovnemu prvaku Maxu Verstappnu priskrbijo osebnega varnostnika.

Nenavadno odločitev je potrdil predstavnik ekipe Red Bull Helmut Marko, razlog zanjo pa naj bi tičal v skrhanih odnosih Verstappna s svojim moštvenim kolegom, Mehičanom Sergiom Perezom, do katerih je prišlo v zaključku minule sezone.

Čeprav naj bi dirkača nesoglasja vsaj javno zgladila, pa so navijači Pereza vse prej kot zadovoljni z odnosom, ki ga ima avstrijsko moštvo do mehiškega dirkača. To je bilo nazadnje razvidno tudi na VN ZDA v Austinu, ko so navijači Verstappna po zmagi glasno izžvižgali.

Podobno neprijetna dobrodošlica naj bi Nizozemca sedaj pričakala tudi ta konec tedna na VN Mehike. Tuji mediji sicer priznavajo, da je odločitev, da Red Bull za dirko v Mehiki Verstappnu priskrbi varnostnika, morda res nekoliko pretirana, a v isti sapi dodajajo, da so organizatorji preizkušnje v preteklosti že imeli težave z neprimernim obnašanjem gostov ob garažah.

“Max si varnostnika ne želi in je povsem sproščen. A odgovarjamo zanj, zato je bolje, da ravnamo nekoliko bolj previdno,” je odločitev pojasnil Marko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!