Gajser nadaljeval tam, kjer je lani končal

Avtomoto 13. Jun 202116:03 > 18:58
Tim Gajser je bil na prvi dirki sezoni premočan za konkurenco. Foto: AMZS/Goran Krošelj

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je dobil tako prvo kot drugo vožnjo uvodne preizkušnje svetovnega prvenstva v razredu MXGP in v Orljonoku v Rusiji suvereno zmagal. Skupno sta na stopničke stopila še Nizozemec Jeffrey Herlings in Francoz Romain Febvre.

Gajser se je na pot prve vožnje podal z druge štartne pozicije, na dopoldanskih kvalifikacijah je zaostal le za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom, že takoj po štartu pa se je po nekaj zavojih prebil v ospredje in brez težav prišel do prvih 25 točk v sezoni. V dopoldanski vožnji je drugo mesto zasedel Romain Febvre, tretji je bil Antonio Cairoli.

Zelo suveren je bil aktualni svetovni prvak tudi v drugi vožnji, pa čeprav je v prvem zavoju prvega kroga zdrsnil in se je moral prebijati iz ozadja. Zelo hitro je s 23. mesta ujel najboljše, do polovice vožnje je skočil že na tretje mesto.

Nekaj krogov pred koncem je ugnal še do takrat vodilnega Cairolija, prevzel vodstvo in brez večjih težav pripeljal do še druge zmage danes, skupno pa Rusijo zapušča z maksimalnimi 50 točkami in vodstvom v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. V drugi vožnji sta bila Slovencu najbližje Jeffrey Herlings in Pauls Jonass, v seštevku obeh voženj pa sta na stopničke stopila Herlings in Febvre.

“Zabavna druga vožnja. Na štartu sem se zapletel v gneči z drugimi. Znašel sem se v ozadju, se zbral in začel prehitevati tekmece. Ko sem prišel na prvo mesto, pa sem nato do konca le še užival v vožnji,” je po prvi preizkušnji nove sezone dejal Tim Gajser.

Slovenske barve v Rusiji je zastopal tudi Jan Pancar, ki je v razredu MX2 skupno zasedel deseto mesto.

Naslednja dirka bo čez 14 dni v Matterley Basinu v Veliki Britaniji.

Komentari

Vaš komentar