Darko Jorgić v Švici zanesljiv kot tamkajšnje banke

Drugi športi 20. Jan 202420:21 1 komentar
FOTO: Profimedia

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na dobri poti, da še tretjič zapovrstjo osvoji turnir najboljših 16 igralcev. Prvi dan turnirja v švicarskem Montreuxu je dobil oba dvoboja in se uvrstil v polfinale. Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na dobri poti, da še tretjič zapovrstjo osvoji turnir najboljših 16 igralcev. Prvi dan turnirja v švicarskem Montreuxu je dobil oba dvoboja in se uvrstil v polfinale.

Hrastničan je najprej s 4:2 premagal Portugalca Joaa Garalda, po treh nizih je zaostajal z 1:2, nato pa je bil z enakim izidom boljši še od Šveda Antona Kallberga, tudi v tem dvoboju se je reševal v zadnjih dveh nizih.

V nedeljo se bo v polfinalu meril z zmagovalcem dvoboja med Portugalcem Marcosom Freitasom in Nemcem Dang Quijem, ki sta ob bratih Lebrun v zadnjem času njegova največja evropska tekmeca.

Že ob žrebu je vedel

Jorgić je igral v prvem četrtfinalnem paru, pred tem pa v 1/16 in osmini finala presenečenj ni bilo, v konkurenci so do četrtfinala bili še vsi favorizirani tekmovalci.

“Že ko sem videl žreb, sem vedel, da mi ne bo lahko, kajti Geraldo me je na zadnjem SP celo premagal. Res je, da sem lani turnir začel bolj prepričljivo, z dvema zmagama s 4:0, ampak letošnji je eden najtežjih v zadnjih letih, kajti nihče od nasprotnikov ni lahek. Dobro je, da sem proti Geraldu navkljub nihanjem v igri ostal zbran in zasluženo zmagal. S Kallbergom se odlično poznava, vedela sva, kaj lahko pričakujeva drug od drugega, na koncu sem bil jaz bolj zbran, tudi agresiven in to mi je prineslo še drugo zmago. V polfinalu bom skušal tekmo odigrati s čim manj nihanji, s še bolj mirno glavo in se skušam še tretjič zaporedoma uvrstiti v finale,” je po zmagi nad Kallbergom dejal Jorgić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje