Peter Kauzer z najlepšim darilom za 40. rojstni dan

Drugi športi 2. Sep 202313:09 0 komentarjev
Peter Kauzer
Foto: Jure Lenarčič

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je zmagal na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. V finalu je kot tretji najhitrejši iz polfinala prevzel vodstvo za več kot sekundo, s to razliko pa je na koncu tudi zmagal.

Peter Kauzer je s finalno progo, na kateri je leta 2009 prvič postal svetovni prvak, opravil brez napak v času 89,36 sekund, kar je bilo na koncu 1,08 sekunde hitreje od Britanca Josepha Clarka. Tretji je bil Čeh Vit Prindiš z zaostankom 1,54 sekunde. Oba tekmeca sta imela po dve sekundi pribitka zaradi dotika vratc.

Za Hrastničana je to 13. zmaga v svetovnem pokalu. Na stopničkah je stal še na 14 drugih tekmah od leta 2005. Srebrni z olimpijskih iger 2016 v Rio de Janeiru si je tako podaril najlepše darilo za 40. rojstni dan, ki ga bo praznoval v petek.

“Če sem iskren, tega nisem pričakoval. Začetek sezone je bil slab, saj se nisem uspel uvrstiti v finale. V premoru sem si rekel, ko bom v finalu, želim dokazati, da sem še vedno vrhunski. Danes sem bil zadovoljen z napredovanjem in lepo polfinalno vožnjo. V finalu sem želel pokazati še več in na koncu je bilo dovolj za še eno zmago tu v La Seu. To je eno izmed mojih najljubših prizorišč. Zelo sem vesel. To so dobri temelji za svetovno prvenstvo, ki sledi čez dva tedna. Pokazal sem, da sem v dobri formi in da sem se nekaj naučil iz napak v prvem delu sezone. Vesel sem, da se je tako začelo in upam, da bom prikazoval takšne vožnje v naslednjih dveh tednih,” je dejal Kauzer.

Polfinalni nastop se je medtem ponesrečil drugemu Slovencu na tekmi Niku Testenu, ki je z zgrešenimi vratci na koncu zasedel 40. mesto.

Tudi vse tri slovenske kajakašice so obtičale v polfinalu. Eva Terčelj je bila 16., Eva Alina Hočevar 19. in Ajda Novak 22.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!