Eriksena čaka operacija

EURO 17. Jun. 202110:06 > 17:24
Delite:
Neljubi prizori v Kobenhavnu na tekmi med Danci in Finci. Mnogi so se ustrašili najhujšega. (Foto: AP Photo/Martin Meissner)

Z danske nogometne zveze so sporočili dodatne informacije o zdravstvenem stanju Christiana Eriksena. Zdravnik danske reprezentance Morten Boesen je razkril, da so se po dodatnih testih odločili, da bodo 29-letnemu nogometašu vstavili srčni defibrilator ICD.

“Po opravljenih različnih preiskavah je padla odločitev, da se Christianu vstavi naprava ICD, ki je nekakšen mini srčni defribrilator, ki je nujen po tako hudem srčnem zastoju, kot ga je doživel,” je dejal reprezentančni zdravnik Morten Boesen.

Dodal je še, da je po posvetu z zdravniškim osebjem, specializiranim za srčne bolezni, tudi danski zvezdnik sprejel tako rešitev, z danske nogometne zveze pa pozivajo vse, da spoštujejo privatnost Christiana in njegove družine.

ICD je naprava, ki jo kirurško vstavijo v telo posameznika. Z žicami je povezana s srcem in kot varnostnik noč in dan skrbi in bdi nad bitjem srca. Če ta ponori, ali ne bije več normalno, ima naprava sposobnost, da srce strese z mini šokom in ga spravi v normalo.

Spomnimo. Eriksen je pred dnevi na tekmi Eura 2020 v Köbenhavnu med tekmo Danske in Finske ob koncu prvega polčasa izgubil zavest. Sprva je še dihal in imel pulz, nato pa mu je srce prenehalo biti. Zdravniki so se več minut borili za njegovo življenje, na koncu pa so ga več minutah oživljanja prebudili s pomočjo uporabe defibrilatorja.

Eriksen je kmalu po veliki drami govoril z družino in soigralci, ki so nato tekmo proti Finski še isti večer odigrali do konca. Povsem skrušeni so obračun s Finci izgubili z 0:1. Srečanje je v drugem polčasu odločil Joel Pohjanpalo.

Komentari

Vaš komentar