Zlatko Dalić se zahvaljuje bogu: Hvala, ker si nam dal moč

Euro 23. Jun 20218:16 > 8:19 0 komentarjev
Hrvatom je uspelo! Foto: AP Photo/Petr David Josek, Pool

Hrvaška ostaja na Euru 2020. Po zmagi nad Škotsko s 3:1 so zasedli celo drugo mesto v skupini D in se uvrstili v izločilne boje.

Svetovni podprvaki so Euro 2020 začeli zelo slabo. Po porazu proti Angliji (0:1) in remiju proti Čehom (1:1) so morali v zadnjem krogu skupinskega dela nujno premagati Škote. Po prvem polčasu je bilo 1:1, v drugem pa sta Hrvate v izločilne boje evropskega prvenstva popeljala zvezdnika Luka Modrić in Ivan Perišić.

“Najprej čestitke mojim fantom za uvrstitev v osmino finala. Teh deset dni je bila za nas velik preizkušnja, še posebej danes. Prvo zame, nato za vse ostale. A kljub temu, da smo bili v težkem položaju, smo ostali mirni in potrpežljivi. Hvala, dragemu bogu, ki nam je dal moč. Zdaj bo v nadaljevanju prvenstva z nami 20 tisoč navijačev. Hvala vsem, ki ste nam stali ob strani in verjeli v nas. Vi ste naša moč, mi pa bomo vaš ponos,” je po uvrstitvi v izločilne boje dejal hrvaški selektor Zlatko Dalić.

Zlatko Dalić verjame, da bodo imeli v Köbenhavnu 20 tisoč navijačev. Foto: AP Photo/Petr David Josek, Pool

Hrvati so tekmo odlično odprli in zadeli pred Nikole Vlašića, nato pa dovolili Škotom, da se vrnejo in izenačijo. “Verjeli smo, da zmoremo. Igrali smo mirno in bilo osredotočeni. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj ga bomo zabili. Ni bilo lahko proti glasnim navijačem, ki so zares zelo strastni, a uspelo name je,” je še dodal.

Hrvati bodo nasprotnika v osmini finala dobili danes. Igrali bodo v ponedeljek v Köbenhavnu ob 18. uri, pomerili se bodo z drugouvrščeno ekipo v skupini E, kjer pred današnjimi tekmami s štirimi točkami vodijo Švedi, Slovaki imajo tri, Španci dve in Poljaki eno.