Jeseničani in Celjani v isti skupini v boju za končnico

Alpska liga 6. Jan 202415:39 0 komentarjev
Celje Jesenice
Foto: Aleš Fevžer

V petek se je končal redni del v drugi najmočnejši regionalni hokejski ligi. Aktualni prvaki alpske lige, hokejisti Sija Acronija Jesenic, so s porazom v zadnjem krogu zdrsnili na sedmo mesto in ostali brez neposredne uvrstitve v končnico. Zanjo se bodo borili v isti kvalifikacijski skupini kot druga slovenska ekipa RST Pellet Celje.

Prvih šest ekip si je po 30 krogih rednega dela že zagotovilo končnico, v nadaljevanju bodo v skupini master igrale le še za čim boljše izhodišče. Na prvih šestih mestih so končali Ritten (v skupino master bo odnesel 4 bonus točke), Zell am See (3), mlada salzburška zasedba (2), Wipptal Broncos (1), Bregenzerwald (0) in Cortina (0).

Preostale ekipe, ki so redni del končale na sedmem mestu ali nižje, pa bodo razdelili v dve skupini. V skupini A so kot sedmi po rednem delu – po porazu v Kitzbühlu jih je prehitela Cortina po uspehu nad Lustenauom – Jeseničani (dobili so 6 bonus točk), Merano (3), Val Gardena (2), Steel Wings Linz (0) in RST Pellet Celje (0), v skupini B pa Kitzbühel (5), Unterland Cavaliers (4), Lustenau (1), Fassa (0) in KAC II (0).

Iz vsake od teh skupin si bosta prva in druga ekipa zagotovili dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi. Zmagovalca teh parov pa se bosta nato pridružila šestim ekipam v končnici.

Drugi del lige se bo začel 18. januarja in končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in 3. marcem, končnica se bo začela 5. marca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!