Marcelu Rodmanu bo v Beljaku pomagal znan obraz

Hokej 20. Dec 202319:38 0 komentarjev
Marcel Rodman
Foto: Aleš Fevžer

Marcel Rodman, ki je konec novembra postal glavni trener beljaškega VSV-ja, ima novega pomočnika. Do konca sezone mu bo pri vodenju karavanških orlov pomagal brat David Rodman.

Trenerski štab Beljaka je doživel novo spremembo. Potem ko je poraz konec novembra s klopi orlov odnesel glavnega trenerja Roba Dauma, njegovo mesto pa je prevzel njegov pomočnik Marcel Rodman, se na severno stran Karavank seli še en Slovenec. Marcelu bo pri vodenju pomagal mlajši brat David Rodman.

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je igralsko kariero končal leta 2020 v dresu madžarskega DVTK Jegesmedvek, se je v trenerski vlogi prvič preizkusil že leto pozneje, ko je vodil HK Celje. V knežjem mestu je na klopi zdržal eno sezono, zdaj pa se mu je ponudila priložnost na višjem nivoju.

“Navdušen sem, res sem zelo vesel, da sem del beljaškega kluba. Potrudil se bom, da bomo skupaj uspešni. Imamo zelo močno ekipo z nekaj res odličnimi posamezniki, zdaj pa moramo vse skupaj le še podkrepiti z odličnim sistemom igre, da se uspešno vrnemo po reprezentančnem premoru. Želim si biti del tega,” je ob podpisu pogodbe do konca letošnje sezone dejal David Rodman.

Dvakratni udeleženec olimpijskih iger, ki je v Sloveniji z Jesenicami trikrat postal prvak, bo moči s starejšim bratom združil prvič po letu 2018, ko sta oba v dresu reprezentance igrala prav na igrah pod petimi v Pjognčangu. Na klubski ravni pa sta nazadnje skupaj branila barve Dresdner Eislöwen v sezoni 2015/16.

Beljak, za katerega v tej sezoni nastopata dva aktivna slovenska reprezentanta Blaž Tomaževič in Robert Sabolič, je po 27 odigranih tekmah na sedmem mestu lestvice s 44 osvojenimi točkami. Naslednja tekma ga čaka v petek, ko bo doma gostil Asiago.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!