Tragedija prinesla spremembe tudi v ligi ICE

Hokej 16. Nov 202318:51 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Vodstvo regionalne hokejske lige ICEHL, v kateri nastopa tudi slovenski klub SŽ Olimpija, se je odločilo za obvezno uporabo zaščite za vrat, so danes sporočili na spletni strani tekmovanja.

Predstavniki klubov so danes na videokonferenci soglasno potrdili odločitev o uvedbi zaščite za vrat za hokejiste. Niso pa še določili datuma, ko bo pravilo začelo veljati, saj kratkoročno ni mogoče zagotoviti dovolj ustrezne opreme za vse klube v ligi. Obenem pa so klubom priporočili še, da pri igralcih spodbujajo uporabo perila, ki ga ni mogoče prerezati.

Odločitev je posledica nedavnega tragičnega primera v Veliki Britaniji, ko je ameriškega hokejista Adama Johnsona tekmec na ledu med igro z drsalko porezal po vratu, zaradi hudih poškodb pa je igralec dan pozneje v bolnišnici umrl.

Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, bo nemška liga DEL obvezno zaščito vratu uvedla 1. januarja 2024, o spremembah pravil na tem področju pa naj bi razmišljala tudi krovna zveza IIHF za svetovno prvenstvo naslednje leto. V številnih ligah po svetu so zaščite za vrat sicer priporočljive, za zdaj pa le redko tudi obvezne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!