Vrata Olimpije bo v naslednji sezoni branil Čeh

Hokej 17. Apr 202314:47
Lukaš Horak
Foto: Profimedia

V hokejskem klubu SŽ Olimpiji bo v sezoni 2023/24 mesto prvega vratarja pripadlo Čehu Lukašu Horaku, so sporočili iz ljubljanske zasedbe. Horak je zadnji dve sezoni branil v danski ligi in prihaja v Ljubljano iz moštva Herlev Eagels.

V pretekli sezoni je Lukaš Horak v dresu danske ekipe odigral 40 tekem rednega dela in bil 93,3-odstotno uspešen, v nedavno končani končnici danske lige je odigral 12 tekem in bil 92,5-odstotno uspešen. S tem je moštvo Herlev Eagels popeljal do tretjega mesta. Statistično gledano je bil najboljši vratar danske lige v sezoni.

Pred tem je bil več sezon prvi vratar moštva Grenoble, s katerim je dvakrat tekmoval tudi ligi prvakov in bil med najboljšimi vratarji lige magnus. V francoski ligi je odigral 201 tekmo, v danski pa 95.

“K prihodu v Ljubljano je botrovalo nekaj res kakovostnih pogovorov, ki sva jih imela z direktorjem kluba Anžetom Ulčarjem. Organizacijo je zelo pohvalil tudi eden izmed mojih boljših prijateljev, ki je igral v tem klubu. Zelo se veselim novega izziva in prepričan sem, da bomo dobra ekipa, ki lahko daleč pride,” je povedal Horak.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje