Zmaji v Ljubljani zadržali še enega mladeniča

Hokej 30. Maj 202314:15 0 komentarjev
Jaka Šturm
Foto: Aleš Fevžer

Iz tabora državnih hokejskih prvakov HK SŽ Olimpije so sporočili, da bo napadalec Jaka Šturm tudi v prihodnji sezoni del ljubljanskega kolektiva. Za 24-letnika bo to tretja sezona v Tivoliju.

Jaka Šturm se je Olimpiji pridružil pred dvema letoma, ko se je pred vstopom v ligo ICE v Ljubljano preselil z Jesenic. Za zmaje je v dveh sezonah zbral 103 nastope, na katerih je dosegel 14 golov in 18 podaj, skupno torej 32 točk. V obeh sezonah je osvojil dvojno domačo krono, v zadnji pa je dobil priložnost nastopati tudi v ligi prvakov.

“Za veliko fantov v ekipi, vključno z mano, bo to že tretja skupna sezona v ligi ICE. Nekaj izkušenj smo si že nabrali, zato sem prepričan, da lahko v naslednji sezoni stopimo stopničko višje tako v individualnem kot v ekipnem smislu. V Ljubljani se počutim odlično, za nas je res dobro poskrbljeno in s fanti se super razumemo. Veselim se začetka naslednje sezone,” je ob naznanitvi nove pogodbe dejal Šturm.

24-letni Gorenjec je bil letos tudi v širši reprezentančni sestavi, a priložnosti na svetovnem prvenstvu v Latviji in na Finskem ni dobil. “Želeli smo zadržati jedro ekipe in Jaka je del tega jedra. V pretekli sezoni je pokazal veliko pripadnost ekipi in prepričan sem, da lahko v prihodnji sezoni še napreduje,” pa je dejal trener Olimpije Upi Karhula.