Kopitar ob novi zmagi spet prvo ime Los Angelesa

Liga NHL 10. Dec 20178:03 > 8:19
Getty Images

Hokejisti Los Angelesa nadaljujejo z nizom neporaženosti. V noči iz sobote na nedeljo so po podaljšku ugnali Carolino, Anže Kopitar je vnovič vpisal dve točki.

Slovenski hokejist je bil tudi tokrat eden izmed najboljših posameznikov na tekmi. V drugi tretjini je v razmaku treh minut sodeloval pri obeh zadetkih svoje ekipe v rednem delu srečanja. V 27. minuti je najprej ukradel plošček in zadrsal v protinapad, kjer si je izmenjal podajo s Christianom Folinom, za konec pa sijajno našel Tylerja Toffolija, ki je dosegel svoj 14. gol v letošnji sezoni.

Le tri minute kasneje so gostitelji po podobni akciji znova zadeli. Tudi tokrat je protinapad začel Anže Kopitar, podal Toffoliju, ki je streljal, Kopitar pa je pred vrati spremenil smer ploščku in zadel za 2:0.

Carolina se kljub visokemu zaostanku ni predala. Gostje so v zadnjih šestih minutah prišli do izenačenja in izsilili podaljšek. V podaljšku pa so Kralji ob koncu znova udarili in prišli do novih dveh točk. Po protinapadu je od daleč poskusil Tanner Pearson, njegov prvi poskus je Scott Darling še uspel ubraniti, a se je plošček odbil prav do Pearsona, ki je zadel za zmago.

Kopitar je po novih dveh točkah zdaj že pri 38, kar na lestvici strelcev Lige NHL zadošča za tretje mesto. Pred njim sta le še hokejista Tampe Steven Stamkos (42 točk) in Nikita Kučerov (41 točk).

Liga NHL, tekme 9. december:
LOS ANGELES – CAROLINA 3:2 – podaljšek
DETROIT – ST. LOUIS 1:6 
BOSTON – NY ISLANDERS 3:1 
MONTREAL – EDMONTON 2:6 
TAMPA BAY – WINNIPEG 4:3 – podaljšek
FLORIDA – COLORADO 3:7 
NY RANGERS – NEW JERSEY 5:2 
PITTSBURGH – TORONTO 3:4 
COLUMBUS – ARIZONA 1:0 
DALLAS – VEGAS 3:5 
SAN JOSE – OTTAWA 5:0 
CALGARY – VANCOUVER 4:2