Danes nadaljevanje lige NHL

Liga NHL 1. Avg 20209:10 > 9:23
Getty Images

V "mehurčkih" v Torontu in Edmontonu se bo danes nadaljevala sezona hokejske lige NHL. Redni del je bil prekinjen marca, v modificirano končnico pa se je uvrstilo 24 ekip.

V prvem kolu (oz. kvalifikacijskem kolu) končnice bo igralo 16 ekip v serijah na tri zmage. Zmagovalci bodo napredovali v serije proti najboljšim štirim po rednem delu v vsaki konferenci. Te ekipe bodo med seboj odigale tri tekme za razvrstitev od 1. do 4. mesta.

Po skoraj petih mesecih pavze je praktično nemogoče vedeti, kakšna je pripravljenost posamičnih ekip, zato bi znala biti končnica prava loterija. V rednem delu sta bila v svojih konferencah najboljša Boston in St.Louis, sicer tudi finalista lanske sezone.

Igralci so se pred dnevi zbrali v dveh “mehurčkih”, ekipe vzhodne konference v Torontu, ekipe zahodne konference pa v Edmontonu. Vsi igralci in člani osebja morajo slediti striktnemu protokolu, z vsakodnevnimi testiranji za covid. Dobra novica je, da v zadnjem tednu ni bilo niti enega pozitivnega testa, zato so pri ligi NHL optimisti, da bo tekmovanje potekalo nemoteno.

Bo pa seveda bivanje v mehurčkih velik izziv za vse udeležene, še posebej za tiste, ki bodo tam dva meseca. Finale bo na sporedu v drugi polovici septembra, sezona 2020-21 pa naj bi se začela decembra.

Edini slovenski hokejist v ligi NHL, Anže Kopitar, v letošnji sezoni ne bo več igral, saj so bili njegovi Los Angeles Kings na repu lestvice v zahodni konferenci in se niso uvrstili v končnico.

Pari kvalifikacijskega kola končnice:

ZAHODNA KONFERENCA (Edmonton):

Edmonton – Chicago

Nahville – Arizona

Vancouver – Minnesota

Calgary – Winnipeg

VZHODNA KONFERENCA (Toronto):

Pittsburgh – Montreal

Carolina – NY Rangers

NY Islanders – Florida

Toronto – Columbus