Polovični izkupiček v alpski ligi

Alpska liga 30. Nov 202321:53 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi alpske lige doma ugnali italijansko Cortino s 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) in ostajajo v boju za vrh lestvice. Ekipa RST Pellet Celje pa je gostovala v Kitzbühlu. Gostitelji so slavili s 6:4 (3:0, 2:2, 1:2).

V dvorani Podmežakla so si železarji priigrali 13. zmago v sezoni.

Bolje so začeli Italijani, ki so v prvi in drugi tretjini povedli, a so že pred zadnjim delom po golu Žana Jezovška prvič na tekmi povedli tudi Jeseničani. Pred tem sta za izenačenje poskrbela Lovro Kumanovič v prvi in Tadej Čimžar v drugi tretjini.

Riccardo Lacedelli je v 44. minuti še enkrat poskrbel za izenačenje, Čimžar pa je tri minute in pol pred koncem zadel za končnih 4:3 in Gorenjcem priigral nove točke za potrditev petega mesta na razpredelnici.

Celjani so v Kitzbűhlu odigrali dobro končnico. Gostitelji so pred koncem druge tretjine vodili že s 5:0, velik delež pa je imel pri tem tudi Matic Podlipnik, ki je dosegel prvi gol na tekmi in pomagal pri pripravi drugega.

Železarji zdaj na obisk k vodilnim

Latvijec Mikus Mintautiskis in Rus Denis Golinski pa sta v 40. minuti v 31 sekundah zadela za Celjane. Tem je upanje nato dokončno vrnil Gal Sodja Zalokar, ki je v 44. minuti zadel za 5:3. A Podlipnik se je v 59. minuti še enkrat vpisal med podajalce, ko je 98 sekund pred zadnjim piskom sirene zadel Florian Lanzinger za neulovljivih 6:3. Sodja Zalokar je v zadnji minuti poraz nato še omilil.

FOTO: Aleš Fevžer

Celjane, ki na lestvici ostajajo na predzadnjem 15. mestu, že v soboto čaka gostovanje v Salzburgu, Jeseničani bodo v derbiju kroga gostovali pri vodilnem Rittnu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!