Risi še drugič v dveh dneh boljši od zahodnih sosedov

Hokej 21. Apr 202315:20 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala peto pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom elitne skupine maja v Rigi. Tako kot v četrtek se je na Bledu merila z Italijo. Izbranci Matjaža Kopitarja so včeraj zmagali s 4:2, danes pa s 4:1 (2:0, 0:0, 2:1).

Slovenci so hitro povedli, v šesti minuti je po podajah Blaža Gregorca in Žige Jegliča zadel Jan Urbas. Slovenija je imela takrat dva igralca več na ledu. V 12. minuti so gostitelji podvojili prednost, takrat je zadel Jeglič, podala pa sta Gregorc in Ken Ograjenšek. Spet je bil za Italijane usoden slovenski “power play”.

Drugi del igre je minil brez zadetkov, v tretjem pa so Italijani sprva zmanjšali zaostanek, ko je v 48. minuti ob “power playu” zadel Marco Zanetti. Z igralcem več pa so bili Slovenci znova uspešni v 51. minuti, spet je zadel igralec tekme Jeglič, podala sta Urbas in Gregorc. Tudi četrti gol na tekmi so domači dosegli ob številčni premoči na ledu. V 60. minuti je zadel Tadej Čimžar, podala pa sta Nik Simšič in Blaž Tomaževič.

Kopitar je danes sicer nekoliko spremenil postavo. Namesto Anžeta Kuralta, Roberta Saboliča in Roka Tičarja so danes zaigrali Jeglič, Urbas in Miha Verlič.

Ob njih pa so bili v kadru še vratarja Gašper Krošelj, ki je branil včeraj, in Luka Gračnar, ki je dobil priložnost danes, branilci Kristjan Čepon, Aljoša Crnović, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Miha Štebih in Nejc Stojan ter napadalci Miha Beričič, Tadej Čimžar, Gregor Koblar, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Nik Simšič, Blaž Tomaževič in Miha Zajc.

Prejšnji teden je Slovenija igrala dve tekmi v Mariboru s Poljsko, obe sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Izbrana vrsta bo do začetka SP, prva tekma Slovence čaka 13. maja, skupno odigrala deset prijateljskih tekem. Na prvi je v Beljaku Avstrijo premagala s 5:3.

Prihodnji teden Slovence v Parizu čakata obračuna s Francijo v petek in soboto.

“Vsi goli so padli ob power-playu. Bilo je ogromno dobrih stvari, glede na včerajšnjo tekmo smo določene stvari na sestanku s pomočjo videoanalize predelali. V obrambni tretjini smo bili bistveno boljši. Vse zelo v redu, razen zaključki akcij. Imeli smo ogromno priložnosti, pa čeprav je italijanski vratar zelo perspektiven in kvaliteten, moramo dosegati gole in tekmo rešiti prej kot v zadnjih minutah. Prvič po dolgem času je igrala ‘nemška’ trojka. V kakšnem stanju je, ste videli. To so profesionalci, to delajo, kot se dela. Nimam veliko za dodati,” je bil s prikazanim v petek zadovoljen Matjaž Kopitar.

“Naslednji teden bo malce težji zaradi potovanja v Pariz. Na to smo se že pripravili. Pričakujem dve težki tekmi v Franciji, kar pa nam vedno koristi. Se že veselim,” pa se je selektor ozrl proti nadaljevanju priprav, ki ob koncu naslednjega tedna prinašajo dva obračuna z galskimi petelini.

Matjaž Kopitar
Foto: Jure Banfi

Prijateljske tekme pred SP:

6. april 2023, Beljak: Avstrija – Slovenija 3:5

13. april 2023, Maribor: Slovenija – Poljska 3:2 po kazenskih strelih 

14. april 2023, Maribor: Poljska – Slovenija 4:2 po kazenskih strelih 

20. april 2023, Bled: Slovenija – Italija 4:2

21. april 2023, Bled: Slovenija – Italija 4:1 

28. april 2023, Pariz: Francija – Slovenija

29. april 2023, Pariz: Slovenija – Francija

3. maj 2023, Budimpešta: Madžarska – Slovenija

4. maj 2023, Budimpešta: Slovenija – Madžarska

9. maj 2023, Kopenhagen: Danska – Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!