Glavič: Verjeli smo do zadnje minute

Alpska liga 21. Apr 202310:16 0 komentarjev
jesenice, prvaki, alpska liga, hokej
Jeseničani bodo branili naslov v alpski ligi. Foto: HDD Sij Acroni Jesenice

Hokejisti Jesenic so se po maratonski šesti tekmi finala alpske lige razveselili prve lovorike v alpski ligi. "Skozi celo sezono smo pokazali najboljši hokej," je po uspehu svoje ekipe dejal trener železarjev Gaber Glavič.

Jeseničani so si za naslov v drugem kakovostnem razredu regionalnega hokeja izbrali težjo pot. Potem ko so še v 60. minuti zadnje tretjine na gostovanju pri Cortini vodili s 3:1, so tekmecem dovolili izenačenje. Odločitev je nato padla šele v 97. minuti, ko je Žiga Urukalo postavil končnih 4:3, z zadnjo potezo na tretji najdaljši tekmi v zgodovini tega tekmovanja pa tudi končal sezono alpske lige.

Zasedba z Gorenjske je proti italijanskemu nasprotniku na šesti tekmi vpisala še četrto zmago in si s skupnim izidom 4:2 v zmagah zagotovila sploh prvo lovoriko v alpski ligi. “Lahko rečem, da smo verjeli do zadnje minute. Po tistih dveh prejetih golih smo se morali resetirati. Očitno nam je uspelo, potegnili smo skupaj in več kot zasluženo dvignili pokal. Zakaj bi bilo nam lažje kot drugim v hokejskem svetu naokoli. Goli padajo v zadnjih sekundah, igra je izjemno hitra, podrobnosti ogromno, zato pride tudi do tega. Fizično smo bili boljši nasprotnik, a se Cortina ni predala. A vse to daje dodaten draž naši zmagi, ki je bila težko priborjena, a zaslužena,” je po tekmi dejal trener Jesenic Gaber Glavič.

Jesenice
Foto: HDD Sij Acroni Jesenice/Instagram

Jeseničani so z letošnjim uspehom še nadgradili lanski nastop v tekmovanju. Takrat so prav tako prišli do finala, proti Asiagu vodili že z 2:1 v zmagah (igrali so na tri zmage), a nato izgubili odločilni tekmi in se morali zadovoljiti z drugim mestom. V tej sezoni so bili železarji najboljši v rednem delu, po drugem v skupini master pa končali na drugem mestu. V končnici so najprej s 4:0 v zmagah izločili Vipiteno, neporaženi pa ostali tudi v polfinalu proti Rittnu.

“Ne bi mogel biti bolj zadovoljen. Dosegli smo, kar se je od nas pričakovalo od začetka lanskega avgusta. Bili smo pod pritiskom, a se ga na pravi način otresli. Skozi celo sezono smo pokazali najboljši hokej. Iz tistih nekaj porazov, ki smo jih vpisali, smo izluščili dobre stvari. Brez njih verjetno ne bi mogli zmagati. Mislim, da smo zasluženo zmagali,” je poudaril nekdanji slovenski reprezentant.

Jesenice Jezovšek
Foto: AHL

Jeseničani so na dan šeste tekme sicer dočakali tudi dobro novico glede nastopanja v regionalnem tekmovanju v naslednji sezoni. Potem ko so sprva zamudili februarski rok za prijavo v naslednji sezoni, je vodstvo tekmovanja na spletni strani potrdilo, da je sprejelo prošnjo slovenskega kluba za pozen sprejem.

“Jesenice morajo igrati v tem tekmovanju, še toliko bolj, ker nam ni uspel preboj v ligo ICE. Pokal moramo sedaj ubraniti. A v končni fazi je po zares naporni sezoni napočil čas za uživanje. Kako naprej pa se bomo ozirali kasneje,” je še sklenil Glavič.

Finale alpske lige:

1. tekma: sobota, 8. april: Jesenice – Cortina 4:2 /1:0/

2. tekma: torek, 11. april: Cortina – Jesenice 4:1 /1:1/

3. tekma: četrtek, 13. april: Jesenice – Cortina 4:2 /2:1/

4. tekma: sobota, 15. april: Cortina – Jesenice 2:1 /2:2/

5. tekma: torek, 18. april: Jesenice – Cortina 4:1 /3:2/

6. tekma: četrtek, 20. april: Cortina – Jesenice* 3:4 po podaljšku /2:4/

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!