Sijajna, a obenem slaba novica iz Nemčije: risi močno oslabljeni?

Hokej 9. Apr 202422:00 0 komentarjev
Verlič URbas Jeglič
Foto: Profimedia

Iz nemške hokejske lige (DEL) prihajajo odlične novice. Četverica Slovencev Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič in Blaž Gregorc si je v dresu Bremerhavna s četrto polfinalno zmago nad Münchnom zagotovila nastop v finalu. A to prinaša tudi skrbi za selektorja slovenske reprezentance Eda Terglava.

Fischtown Pinguins iz Bremerhavna so si zagotovili nastop v finalu nemške hokejske lige. Podatek, ki ga za slovenske ljubitelje hokeja ne bi bil nič posebnega, če v dresu pingvinov ne bi nastopali kar štirje Slovenci, uveljavljeni člani reprezentance.

Žiga Jeglič, Jan Urbas, Miha Verlič so dolgoletni člani omenjenega kluba, med letošnjo sezono se jim je pridružil še Blaž Gregorc. Vsi štirje so veliko doprinesli k odličnim rezultatom v tokratnem tekmovalnem letu, izvrstno formo pa so hokejisti v Bremerhavnu potrdili tudi v polfinalu.

Red Bull München so v seriji na štiri zmage premagali s 4:1, zadnjo zmago so dosegli prav danes, ko so bili v domači dvorani od rdečih bikov boljši s 3:0. Pod prvi gol se je po podaji Verliča podpisal prav Urbas.

Kdo bo tekmec Fischtowna v finalu, še ni jasno. V drugem polfinalnem paru Eisbaren Berlin s 3:1 vodi proti Straubing Tigers, peta tekma bo na sporedu v sredo. Bolj kot ne pa je že znano, da bomo udarni napad in enega najboljših slovenskih branilcev pogrešali na prihajajočem svetovnem prvenstvu divizije I skupine A v Bolzanu.

slovenska hokejska reprezentanca Urbas Jeglič Gregorc
Foto: Uroš Skaza

Časovno okno se je praktično zaprlo

Risi so na pripravah pod vodstvom Eda Terglava v pogonu že drugi teden, prva tekma na Južnem Tirolskem pa jih čaka 28. aprila proti Japonski. Ker bo tudi finalna serija lige DEL potekala na štiri osvojene zmage (termini so 17., 19., 21., 23. april ter morebitni 26., 28. in 30. april), so se možnosti nosilcev igre v izbrani vrsti za nastop v Italiji močno zmanjšali. Le zmaga ali poraz v štirih, morda petih tekmah, bi četverici še omogočala pot k zahodnim sosedom.

Zelo verjetno pa bo v izbrani vrsti manjkal tudi Anže Kopitar, ki si je z Los Angelesom praktično že zagotovil nastop v končnici lige NHL. Terglava na prvem velikem tekmovanju kot selektorja torej čaka težka naloga z očitno zelo oslabljeno zasedbo. “Osredotočiti in delati moramo s temi fanti, ki so tukaj. To je hokej, načrt imamo, a se lahko še desetkrat spremeni. Zato moramo biti pripravljeni na vse,” je o morebitnem manjku najboljših v ponedeljek razlagal Terglav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!