Hokejska zveza Slovenije uslišala jeseniške želje

Hokej 24. Avg 202313:30 0 komentarjev
Olimpija Jesenice
Foto: Aleš Fevžer

Medtem ko se oba najboljša slovenska hokejska kluba pripravljata na novo sezono - Ljubljančani na ligo ICE, Jeseničani pa na alpsko ligo -, so pri Hokejski zvezi Sloveniji (HZS) razkrili urnik tekmovanj za sezono 2023/24. V njej bo finale državnega prvenstva znova odigran v tradicionalnem terminu.

Lani sta se Olimpija in Jesenice na željo Ljubljančanov v finalu državnega prvenstva pomerila že v prvi polovici januarja. Zmaji so serijo dobili z 2:0 in v vitrino postavili še 18. pokal za najboljšega v državi, a je netradicionalni termin že pred izvedbo naletel na veliko kritik. Z njim so bili nezadovoljni predvsem v jeseniškem taboru, tudi na Hokejski zvezi Slovenije (HZS) pa so si želeli, da bi prvaka dobili šele po zaključku nastopov v tujih ligah. A so želji Olimpije vendarle ugodili.

V prihajajoči sezoni do tega ne bo prišlo. HZS je namreč razkrila, da bo finale odigran po koncu obveznosti v tujih tekmovanjih. Spremenjen pa je tudi redni del tekmovanja. V njem morajo nastopati vsa moštva, razen tistih, ki igrajo v ligi ICE. Tako se na domače prizorišče še pred odločilnimi boji vračajo Jeseničani, ki se bodo v prvem delu od konca septembra do začetka novembra merili s Slavijo Junior, Celjem, Mariborom in Triglavom. Najboljši trije se bodo uvrstili v drugi del, kjer se jim bo prav tako v dvokrožnem sistemu od sredine novembra do konca januarja priključila še Olimpija. Najboljši dve ekipi se bosta uvrstili v finale, prednost domačega igrišča pa bo imelo višjeuvrščeno moštvo.

Na koliko zmag bosta tekmeca igrala v finalni seriji, pa bo znano po zaključku nastopov v tujih ligah. Oziroma odvisno od tega, kako daleč bosta kluba prišla v ligi ICE in alpski ligi.

Tako Olimpija kot Jesenice sta že globoko v pripravah na novo sezono. Zmaji so obdobje pripravljalnih tekem odprli 14. avgusta z domačim porazom proti univerzi Yale (2:3), nato pa so sodelovali na turnirju v slovaškem Zvolnu. Domačinom so morali priznati premoč (1:4), nato pa so po podaljšku (3:2) ugnali poljski Tichy in češki Frydek Mistek (5:4).

Jeseničani so do zdaj odigrali dve tekmi. Na gostovanju v Zell am Seeju so izgubili z 1:3,, na drugi pa so bili s 3:2 po podaljšku boljši od Rosenheima.

Večna rivala bosta na ledu znova jutri, ko se bosta ob 20. uri pomerila na derbiju na Bledu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!