Pred odločilno tekmo težave za Srbijo

Foto: Profimedia

V zadnjem dnevu skupinskega dela SP v Katarju bodo napredovanje lovili tudi Srbi, ki imajo po prvih dveh tekmah le točko. Za napredovanje potrebujejo zmago nad Švico, ob tem pa ne sme biti večjih pretresov niti na tekmi med Brazilijo in Kamerunom.

Srbi so po pričakovanem porazu proti Braziliji le remizirali proti Kamerunu. Četo Dragana Stojkovića v izločilne boje zdaj pelje le zmaga nad Švico, s katero imajo Srbi še neporavnane račune.

“Vedelo se je, da se bomo za drugo mesto v skupini udarili mi, Švicarji in Kamerunci. To je tudi uresničilo. Vemo, kako pomembna tekma nas čaka, fantje bodo od sebe dali vse od sebe, da pridemo do želenega izida,” pred večerno tekmo, ki se bo začela ob 20. uri, meni Piksi.

“Ko je treba, smo najboljši. Pravi smo bili proti Portugalski in tudi na Norveškem. Verjamem v napredovanje, verjamem vase,” je prepričan srbski selektor.

Veljkovića menja Mitrović

Piksi ima pred odločilno tekmo tudi nekaj težav v obrambni liniji. Na tekmi proti Kamerunu se je ob koncu tekme poškodoval Miloš Veljković, ki tekme proti Švici zagotovo ne bo začel, srbski mediji pa ugotavljajo, da ga bo zamenjal Stefan Mitrović, ki naj bi dobil prednost pred Srđanom Babićem in Strahinjo Erakovićem.

Foto: Profimedia

Tekma z ozadjem

Švicarji so na zadnjem medsebojnem dvoboju razžalostili Srbe. V skupinskem delu svetovnega prvenstva v Rusiji so Švicarji slavili z 2:1.

Srbi so povedli, nato pa sta nogometaša albanskih korenih Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri zadela za popoln preobrat. S svojem slavjem in prikazovanjem dvoglavega albanskega orla sta poskrbela tudi za škandal, ki pa ga zdaj ne gre pričakovati. Vsaj, če gre verjeti Švicarski nogometni zvezi, ki je srbski reprezentanci obljubila, da je fantoma prepovedala tovrstno slavje.

Lestvica skupine G:

Standings provided by Sofascore